Denizi kirleten 42 gemiye 91 milyon TL para cezası verildi

Turizm hareketi ‘deniz-kum-güneş’ olan Antalya’da, Büyükşehir Belediyesi denizleri termal kameralarla 7/24 denetleyerek denizlerin kirlenmesini önlemeye çalışılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, denizi kirleten 42 gemiye toplam 91 milyon TL para cezası verdi.

Haber Merkezi |

ANTALYA 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla 5 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Antalya Körfezini termal kameralarla 7/24 izlediği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi.

‘’Elektronik Gemi Denetleme Sistemi (EGDS) ile Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulanan saha içerisinde 22 noktaya PTZ ve termal kamera kuruldu. Sistem kapsamında 20 ayrı noktaya 40X optik büyüme özelliğine sahip 20 PTZ kamera, otomatik tanımla sistemine sahip 20 termal kamera ve ayrıca Balıkçı Barınağı üzerinde 90 mil menzilli su üstü radarı kuruldu. Yaklaşık 3 kilometrelik mesafeden net ve yakın görüntü alabilen kameralar ile denizleri kirleten gemiler anında tespit ediliyor. EGDS merkezinden 7/24 kameralar ile izlenen Antalya körfezinde denizi kirlettiği tespit edilen teknelere anında tespit ediliyor.’’

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri EGDS ile gemi kaynaklı deniz kirliliğinin önüne geçmek için anında müdahale ediyor. EGDS’nin devreye girdiği günden itibaren 42 gemi kaynaklı deniz kirliliğine toplam 91 milyon 766 bin TL idari para cezası verildi. Bu cezalar Büyükşehir Belediyesi çevre yatırımlarında kullanıyor.

RTÜK yeni kararları duyurdu: Gündüz kuşağına ağır yaptırımlar geliyor Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Konut kiralamaya korkan yatırımcı işyeri ve ofise döndü Terör listesinde arananların ihbar ödüllerine enflasyon zammı! Dolar ve Euro bugün ne kadar? İşte son durum... Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı