Denizcilikte biyoyakıt kullanımı Arkas Bunker ile başladı

Arkas Line’ın konteyner gemisi Matilde A’ya gerçekleştirilen ikmalle, tamamen Türkiye’deki atıklardan üretilen ve çevreci biyobileşen içeren denizcilik yakıtı Türkiye’de ilk kez kullanılmaya başlandı. “Bio24F” ismi verilen yakıt, geminin yakıt sistemini değiştirmeden sektör regülasyonlarını karşılarken karbon salınımını önemli oranda düşürüyor.

Haber Merkezi |

İZMİR / EKONOMİ

Türkiye’de denizcilik yakıtlarında sürdürülebilirlik sertifikasını (ISCC) alan ilk şirket olan Arkas Bunker, bir ilke daha imza atarak sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, çevreci ve karbon salınımını önemli ölçüde düşüren “Bio24F” ikmalini ilk kez Arkas Line konteyner gemisi Matilde A’ya yine bir Arkas şirketi olan Marport Limanı’nda gerçekleştirdi.

Uluslararası kurallara uygun ve gemilerin sera gazı salınımlarını azaltıcı çözümler için uzun yıllardır çalıştıklarını Arkas Bunker Genel Müdürü Seçkin Gül, “Salınımların ana kaynağının kullandıkları yakıt olması sebebiyle sürdürülebilir denizcilik yakıtlarına yoğun mesailer harcadık. Yaklaşık 3 yıl önce biyoyakıtları mercek altına alarak biyobileşen konusunda Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirdik” dedi.

Bu yıl hedefledikleri gibi ISCC sertifikasını şubat ayında alarak Türkiye’nin ilk ISCC sertifikalı denizcilik şirketi olduklarını hatırlatan Gül, “Şimdi ise Türkiye’de denizcilik yakıtlarında başka bir ilki yaşatıyoruz. Gemilerden kaynaklı sera gazı salınımlarını ciddi oranda azaltacak olan ISCC sertifikalı ürünümüz Bio24F ile armatörlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması artık çok daha kolay olacak. Arkas olarak Türkiye’nin en büyük konteyner gemi filosu sahibi ve işletmecisi konumumuzun getirdiği tecrübe ile alanında uzman teknik ekibimiz yeni ürünleri geliştirmeye devam ediyor” diye konuştu.

İlk biyoyakıtı Arkas Line kullandı

İşlerinin her alanında sürdürülebilirlik ilkelerini benimsediklerini belirten Arkas Line CEO’su Can Atalay da, “Arkas Line olarak sektörün global çaptaki regülasyonlarına uyum sağlama, hatta bir adım öne geçme konusunda uzun zaman önce başladığımız çalışmalar sayesinde deniz taşımacılığında en çok tercih edilen şirketlerden biri haline geldik. Değişime her zaman, önce kendimizden başlamamız gerektiğini bilerek çıktığımız bu yolculukta bugün, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin ilk biyoyakıtı Bio24F ilk kez bir Arkas Line gemisine, Arkas Bunker tarafından ikmal edildi. Yapılan denemeler sonucunda gemimizin yakıt sisteminde hiçbir değişime gerek kalmadan karbon salınımını düşürebildiğimizi gözlemledik. Bu da bizi regülasyonlara uyum sağlarken sürdürülebilirlik hedeflerimize yaklaştıracak” dedi.

Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? İşte olası rakamlar Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Audi'nin Brüksel fabrikasına alıcı bulunamıyor Otomobil ve hafif ticari araç pazarında satışlar düştü Sıfır otomobil fiyatlarına zam geldi: İşte marka marka güncel fiyatlar... Şirket aracı ile yapılan aşırı hız işten çıkarma sebebi sayılıyor!