Dener Makina, üretimini ödüllerle taçlandırıyor
Türkiye’nin takım tezgahları alanındaki açığını kapatmaya çalışan Dener Makine, öncelikle kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırmayı hedeflerken, geliştirdiği Ar-Ge ve verimlilik projeleriyle de katma değerli üretime odaklandı. Dener Makina’nın geliştirdiği projeler, son iki yıl üst üste T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Verimlilik Proje Ödülleri'nde ödüllendirildi.
Haber Merkezi |HİLAL SÖNMEZ / KAYSERİ
Kayseri’nin İncesu İlçesi’nde 155 bin metrekaresi kapalı toplamda 1 milyon 300 bin metrekarelik kampüsün içinde hem sac işleme hem de takım tezgâhları üreten Dener Makina, bu yıl 50. yılını kutluyor. Sac şekillendirme makine grubunda fiber lazer kesim, elektrikli servo, hidrolik, hibrit tipi abkant pres, giyotin makas ve plazma kesim makineleri üretiminde Türkiye’deki öncü kuruluşlar arasında yer alan Dener Makine, her yıl ithalat ile ülkeye giren ortalama 7 bin adet takım tezgahının ve yaklaşık 630 milyon dolar döviz kaybının önüne geçmek için bir yandan kapasite artırmaya yönelik yatırımlarda bulunurken diğer yandan da Ar-Ge ve verimlilik çalışmalarıyla üretimde katma değeri artırmayı hedefliyor.
Yapılan yatırımların karşılığı olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Verimlilik Proje Ödülleri Ar-Ge kategorisin de üst üste iki yıl birincilik ve ikincilik ödüllerini kazandıklarını da paylaşan CEO Cemal Dener, “2022 yılında TÜBİTAK destekli olarak gerçekleştirilen Bilgisayar Görü Tabanlı Adaptif Işın Hizalama Sistemli Gantry Lazer Kesim Makinası Tasarımı Ve Prototip İmalatı Projesi ile birinci olduk. 2023 yılında ise kendi öz sermayemiz ile Yerlileştirilmiş Sensör Sistemli Açı Ölçüm ve Hata Giderme Sistemli Abkant Tezgâhı Projemiz ile de ikincilik elde ettik. Güncel teknolojilerle gerçekleştirdiğimiz projeler ve kazanılan ödüller yapılan çalışmaların bir rastlantı olmadığı ve Ar-Ge’ye yapılan yatırımların sonucu olduğunu gösteriyor. Bilgisayar bilimleri ve mekatronik sistemlerin uygulanmaları ile açığa çıkan bu örnek patentlenmiş sistemler ve cihazlar disiplinler arası çalışmaların sonucu” ifadelerini kullandı.