Çukurova Üniversitesi 50. Yıl Bilgisayar Laboratuvarı açıldı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü tarafından, yeni nesil teknoloji cihazlardan oluşan 76 masaüstü bilgisayarlı ‘50.Yıl Bilgisayar Laboratuvarı’ kuruldu.

Haber Merkezi |

ADANA - Öğrenci ve akademisyenlerin kullanımına sunulan laboratuvarla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Meryem Tuncel, 50’nci yılını kutlayan Çukurova Üniversitesi’nin fiziki ve teknik altyapısını en iyi duruma getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bu hedefe yönelik çalışmaları kapsamında yeni bir laboratuvarı hizmete sunduklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Tuncel,  ‘50. Yıl Bilgisayar Laboratuvarı’ adını verdikleri birimde yer alan ileri teknoloji bilgisayarları yüksek hızlı internet aracılığıyla öğrenci ve akademisyenlerin kullanımına sunduklarını kaydetti.

Balcalı Kampüsü’nde Mithat Özsan Amfisi’ne bağlı alanda açılan yeni laboratuvarın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Tuncel’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Neslihan Boyan, Prof. Dr. İlter Ünkükaplan, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Mehmet Cingöz, fakülte dekanları, MYO müdürleri, akademik ve idari personel katıldı.

Bölgenin ve Türkiye’nin en büyük eğitim kurumları arasında yen alan Çukurova Üniversitesi; 19 fakülte, 2 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, 4 enstitü ile yaklaşık 50 bin öğrenciye hizmet veriyor. Yaklaşık 2 bin 300 akademik personelin görev yaptığı üniversite, uluslararası yayınlardaki etkinliği ile de biliniyor.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar