Coşkunöz Holding deprem bölgesinin yaralarını sarıyor

Deprem felaketinin ardından bölgeye ilk yardım gönderen kuruluşlardan olan Coşkunöz Holding yaraların sarılması için çalışmaya devam ediyor. Bölgedeki seyyar mutfak ihtiyacının yanı sıra çadır ve ısınma ekipmanı konusunda tedariki sağlayan ve bu hafta afetzedelere ulaştırmayı planlayan Coşkunöz, bünyesindeki vakıf aracılığıyla da 200 milyon TL fon ayırdı.

Ali Şahin |

ALİ ŞAHİN/BURSA

Bütün Türkiye deprem bölgesi için seferber olurken sanayi kuruluşları da üzerine düşeni yapmaya devam ediyor. Bu şirketlerden olan ve depremin ilk gününden itibaren bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Coşkunöz Holding’in CEO’su Erdem Acay, “Depremin ilk gününde hızla harekete geçerek değerli çalışanlarımızın katkıları ve AFAD koordinasyonu ile afetten etkilenen vatandaşlarımız için acil temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı ilk yardım tırımızı Gaziantep’e ulaştırdık. Bölgeye ulaşan ilk özel yardımlardan biri Coşkunöz Holding’in tırı oldu. 2. günde tıbbi malzeme ve battaniye, daha sonra seyyar tuvaletler ve çalışanlarımızın yakınlarının da etkilendiği Hatay’a gıda ve hijyenik malzeme yardım tırımızı gönderdik. Bunların yanı sıra 5 adet tırımızı yardımlarını deprem bölgesine ulaştırabilmesi için Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ne tahsis ettik. Bölgedeki münferit ve genel ihtiyaçlara göre yardımlarımız halen devam ediyor. AR-GE merkezimizin takibinde üretimi devam eden her biri 3 bin kişi yemek kapasiteli 4 adet seyyar mutfağımızı da AFAD koordinasyonu ile bölgeye yakın zamanda sevk edeceğiz” dedi.

“200 milyon TL fon ayırdık”

Temininde sıkıntı yaşanmaya başlayan çadır ve ısınma ekipmanları için gerekli araştırma ve tedarikleri tamamlayan Rusya’daki şirketleri Coşkunöz Alabuga’nın, bu ekipmanların Türkiye’ye ulaştırılması için gerekli organizasyonu gerçekleştirdiğini belirten Acay, “Afetin ilk gününden bu yana acil ihtiyaçların karşılanması için 7/24 destek veren Coşkunöz Eğitim Vakfı da bölgedeki eğitim ihtiyaçlarına yönelik orta vadeli projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Vakfımızla beraber yardımlar ve projeler için ayırdığımız 200 milyon TL tutarındaki fon ve çalışma arkadaşlarımızın maddi ve manevi destekleri ile, orta ve uzun vadede bölgenin kalkınma sürecinde gerekli ihtiyaçlara destek vermeye devam edeceğiz. Coşkunöz Holding olarak yaptığımız çalışmaları, daha önce de olduğu gibi yöneticilerimizin hassasiyeti ve kurumsal yaklaşımımız doğrultusunda tamamen içinde bulunduğumuz topluma karşı sorumluluk bilinci ile gerçekleştirdik” diye konuştu.

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar