Bursa’da minibüsler BURULAŞ sistemine entegre oluyor

Bursa’da toplu ulaşımda standardizasyonun sağlanıp, kalite ve konforun en üst seviyeye çıkarılmasını hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, minibüslerin BURULAŞ sistemine entegrasyonunu başlattı.

Ali Şahin |

BURSA (EKONOMİ) - Trafiğe kayıtlı araç sayısının 1 milyonu aştığı ve her yıl bu sayının 30-40 bin arttığı Bursa’da yıllardır konuşulan minibüslerin BURULAŞ ağına dahil edilip, hizmette standardizasyonun sağlanması konusunda nihayet ilk adım atıldı. Kestel ve Çinişhane hatlarında çalışan 73 minibüs dönüşüme katıldı ve Buruluş sistemine entegre oldu.

Artık Bursakart Elektronik Ücret Toplama Sistemiyle hizmet verecek araçların BURULAŞ filosuna dahil olması nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Dönüşüm zor iştir. Bir şeyi değiştirmek zordur. Devletin verdiği bazı haklar var. 65 yaş üstü ücretsiz binen var. Öğrenci var. Şehit ailesi, gaziler var. Esnaf ‘bana bir getirisi yok’ diye almak istemiyor.

Belediye olarak benim bu insanlara toplu taşıma hizmeti vermem lazım. Sonuçta toplu ulaşım bir haktır. Bunu yaparken esnafımızın kazancını da düşünmemiz lazım. Bunun için sisteme kayıtlı otobüsçü esnafımıza her ay 40 milyon TL sübvansiyon sağlıyoruz. Sonuçta bu dönüşüm çağrımıza Kestel ve Çirişhane 73 araçla cevap verdi. Bunun devamı da gelecek. Artık bu araçlarda para geçmiyor. Kartla binilecek, hatta kredi kartı bile kullanılabilecek. 65 yaş üstü vatandaşımızdan öğrencilere kadar herkes sahip olduğu haklardan sonuna kadar yararlanacak” dedi.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar