“Bursa’da ilave OSB’lere ihtiyaç yok”

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Bursa’da ilave OSB’lere ihtiyaç olmadığını söyledi.

Esra Özarfat |

BURSA (DÜNYA) - BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, BUSİAD Yeşil Bursa Çalışma Grubu Onursal Başkanı ve Geçmiş Dönem Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Erdem Saker ile BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, sanayi şehri olan Bursa’nın mevcut doluluk oranlarına bakarak ilave OSB’lere ihtiyacı olmadığını vurguladı. Türkay, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/100.000 ölçekli, 2040 Bursa Çevre Düzeni Planı’nda BUSİAD Yeşil Bursa Çalışma Grubu’ndan üyelerin de yer alması gerektiğini kaydetti. Ziyarette konuşan BUSİAD Yeşil Bursa Çalışma Grubu Onursal Başkanı Erdem Saker ise, tarıma vurgu yaptı. Saker, verimli tarım arazileri sayesinde önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi. Saker, “Başarılı Ağaköy ve İzmir Tire Kooperatiflerinde olduğu gibi köylerimizde kooperatifçiliğin, doğru bir model üzerinde kurgulanarak, uygulanması teşvik edilmeli ve yerel yönetimlerce de yönlendirilmelidir. Uludağ’ın turizme yönlendirilmesi, yetişen ender endemik bitkilerin öne çıkarılarak yürüyüş ve yaşam alanları ile çekim merkezi hale getirilmesi Bursa’ya da Uludağ’a da değer katacaktır” diye konuştu.

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar