Bursa’da esnaf son 10 yılın en iyi yılını geçirdi

Bursa’da 2019 yılında 9 bin 774 esnaf iş yeri açarak, son 10 yılın rekorunu kırdı. Öte yandan yıl içinde 3 bin 654 işyeri de kapatıldı. Bugün itibari ile kayıt altında olan 73 bin esnaf iş yeri bulunurken, 20 bin civarı da kayıtsız şirket faaliyet gösteriyor.

Zehra ORUÇ
BURSA - BESOB Başkanı Arif Tak, son dönemde kayıt dışı işyerleri sayısının azaldığını ifade etti. Tak, 2019 yılında yeni açılan iş yeri sayısının son 10 yılın rekorunu kırdığını belirterek, “Bu rakamlar her dört kişiden biri iş yerini kapatırken, üçünün iş yeri açtığını gösteriyor. Bursalı esnaf 2019 yıkını güzel geçirdi. Tahsilatlarda bir takım sıkıntılar oldu ama çözülemeyecek durumda değil” dedi. Arif Tak, Bursa’da her üç esnaftan birinin kredilerden faydalandığının da bilgisini verdi. Tak, bugün itibari ile Bursa’da 590 şirketin de Suriyeli tarafından açıldığını ifade ederek, “Yabancıların iş yeri açmasını destekliyoruz; ancak kayıt içinde olmaları önemli” şeklinde konuştu.

Öte yandan, vatandaşları tasarruflu harcama yapmaya ve bilinçli tüketime davet eden Arif Tak, “Üretim yaparak satmalıyız” çağrısında bulundu.

Kredi ve kredi kartı yapılandırması başladı: Faiz oranı ne? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Demirtaş'tan Destici'ye tepki: Vatandaşlığı iptal edilsin İş yeri kiraları yüzde 70 arttı! Şişli, Beyoğlu, Kadıköy’de makas açılıyor DEM Parti’den yeni anayasa tartışmalarına yanıt: 'Anayasa tartışmaları doğru yerden başlamadı' Hoşgeldin faizleri yükselişe geçti, yatırımcılar soluğu bankada aldı