BEKSİAD, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor

Bebek Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programını bu yıl deprem bölgesine taşıdı. BEKSİAD Ramazan ayı sonuna kadar toplam 80 bine yakın afetzedeyi iftar ve sahurda ağırlamış olacak.

Ali Şahin |

ALİ ŞAHİN/BURSA
Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarının sarılması için ilk günden bu yana yardım çalışmalarını kesintisiz sürdüren ve depremzedelere konteyner desteğinde de bulunan BEKSİAD, Kahramanmaraş’ta hayata geçirdiği aş evi ile Ramazan ayı boyunca 80 bine yakın depremzedeye iftar verdi. Konuyla ilgili konuşan BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız,

“Deprem bölgesinin tamamını neredeyse dolaştık. Dinlediklerimizle ve şahit olduklarımızla, BEKSİAD aş evini kurarak ne kadar kıymetli ve önemli bir işe imza attığımızı gördük. Bursa’da bebe çocuk konfeksiyonu sektörü ve dernek olarak ‘Vişne Tek Yürek’ adı altında bir kampanya başlattık. Bu kampanya çerçevesinde Yıldırım Belediyesi ile ortak bir konteyner çalışmamız oldu. Yıldırım Belediyesi’ne 60 konteyner teslim ettik.

Yine BTSO adına düzenlenen konteyner çalışmasına da 25 taneyle destek olduk. Yani toplamda 85 konteyner desteğinde bulunduk. Bu çalışma dışında bir proje daha var, Genç BEKSİAD depremzede çocuklar adına program düzenleyecek. Çocuklarımıza yönelik eğlendirme etkinlikleri de olacak, biz de kıyafet isteğinde bulunacağız” dedi.

Sürdürülebilir yardımların ve bölgedeki işletmelere desteğin verilmesinin önemine de vurgu yapan Başkan Yıldız “Göç edenler memleketlerine, geri dönmek istiyorlar. Devletin ve vatandaşların yardımıyla yaşam alanların tekrardan inşa edileceğini umut ediyorum. İş yerlerinin, sanayi işletmelerinin bir an önce faaliyete geçmesi lazım. Sanayi ve işletmelerin yeniden ayağa kaldırılması çok önemlidir” diye konuştu.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar