Baymina gaz santrali  yeniden üretime başladı  

Palmet Enerji, mart ayında satın aldığı Ankara’daki Baymina Doğal Gaz Çevrim Santrali’ni tekrar üretime geçirdi. Yüzde 57.6 verimlilikle çalışan santral, teşviksiz faaliyet gösterecek.

Haber Merkezi |

Mehmet KARA 

Palmet Enerji, mart ayında satın aldığı ve 2019 yılından beri çalışmayan Baymina Doğal Gaz Çevrim Santrali’ndeki yenileme ve geliştirme çalışmalarını tamamladı. İki ay süren hazırlık çalışmalarının ardından santral 1 Haziran itibarıyla yeniden elektrik üretimine başladı. Ankara’da bulunan Baymina Doğal Gaz Çevrim Santrali, 770 MW’lık kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük elektrik üretim tesislerinden biri konumunda. Alım garantisi olmadan serbest piyasa koşullarında çalışacak Baymina santralinin verimlilik oranı yüzde 57,6 olarak açıklandı.  

Erzincan’da HES projesini  hayata geçirmeyi hedefliyor 

Palmet Enerji’nin de bünyesinde yer aldığı Palmet Şirketler Grubu, Palgaz,  İzgaz ve Palen şirketleriyle Gebze, Kocaeli ve Erzurum’a doğalgaz arzı sağlıyor. Şirket, yıllık 6 milyar metreküp doğalgaz ticaret hacmiyle Türkiye’de yıllık doğalgaz tüketiminin yaklaşık yüzde 12’sini karşılıyor. Palmet, 770 MW gücündeki Baymina Doğalgaz Çevrim Santrali, 60 MW gücündeki Delta Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ve 62 MW gücündeki Ales Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ile toplam 892 MW’lık kurulu güce sahip. Palmet Enerji, Erzincan’da 283 MW gücündeki Eriç Barajı ve Hidroelektrik Santralini de (HES) hayata geçirmeyi hedefliyor. 

Gazport şirketi ile 2009 yılından bu yana doğal gaz toptan satış ve ticaret faaliyetleri yürüten Palmet ayrıca Palport Elektrik Ticaret AŞ ile toptan ve perakende elektrik ticareti piyasasında da 2013 yılından beri faaliyette. Palmet Mühendislik ise grubun tüm yatırımlarında mühendislik ve taahhüt işlerini yükleniyor.   

Emekli maaşında yeni model şart! Uzmanından 5 çözüm önerisi Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları SON DAKİKA: ENAG, eylül ayı enflasyonunu açıkladı Emekliler dikkat! Bankaların promosyon rakamları güncellendi Dev bankanın sistemleri çöktü! Müşterilerden 'hesaplarım sıfırlandı' iddiası