Avrupa’nın ilk lityum iyon pil tesisinde batarya yangınları konuşuldu

ASPİLSAN Enerji ve Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı iş birliğiyle “Lityum İyon Batarya Yangınlarını Söndürme Yöntemleri Çalıştayı” düzenlendi. ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, gerçekleştirilen programın, konunun tüm paydaşlarını kapsaması nedeniyle önemli bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

Haber Merkezi |

HİLAL SÖNMEZ / KAYSERİ

Batarya yangınlarına müdahale yöntemlerinin tespit edilmesi, bataryaların aşırı ısıya maruz kaldıkları koşulları ortadan kaldırma yöntemlerinin ve soğutma metotlarının detaylı analizinin yapıldığı çalıştay, Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk silindirik lityum iyon pil üretim tesisi olan Aspilsan Enerji’nin Mimarsinan OSB’deki yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen çalıştayın Türkiye’de lityum iyon bataryaların kullanım süreçlerinin güvenle ilerlemesi adına büyük önem taşıdığını belirten ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, Kayseri, Ankara ve İstanbul itfaiyesinden personellerin, ayrıca Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi’nden de akademisyenlerin programa katıldığını belirtti.

Özdemir, “Son dönemde yaygınlaşan batarya kullanımlarıyla ilgili olası riskler ve tehlikelerle ilgili bir program düzenleyerek, Aspilsan Enerji’nin bu alandaki faaliyetlerinin, aldığı önlemlerin ve gelişmelerin neler olduğunu konuştuk. Güvenlik hücreden başlıyor ve tüm aşamalarda devam ediyor. Güvenli bir ürün ortaya koymak için hücreden paketlemeye kadar ve devamında tüketicinin kullanımına kadar tüm aşamaları bir arada değerlendireceğimiz bu çalıştay Türkiye’de bu alanda yapılan en önemli organizasyon diyebiliriz. Aspilsan Enerji 43 yıldır olduğu gibi bu konuda da öncü pozisyon üstlendi. Çıkan sonuçlarla son tüketicinin riskini minimize etmek yönünde neler yapabileceğimizi akademisyenlerimiz, uzmanlarımız, itfaiye temsilcilerimizle birlikte konuşacağız” dedi.

Aspilsan Enerji’nin ürünlerinde güvenliğin en üst seviyede olduğunu aktaran Özdemir, programın sadece üretim değil, üretimden kullanıma kadar tüm aşamalarda oluşabilecek risklere yönelik geniş bir kapsamda düzenlemesinin sektör için önemli olduğunun altını çizdi. Programın paydaşı olan ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin’de programın açılış konuşmasını yaptı.

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar