Antep Kutnusu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görücüye çıktı

Gaziantep’in asırlık kumaşı kutnu, “Türkiye Dokuma Atlası Projesi” kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görücüye çıktı.

Haber Merkezi |

GAZİANTEP - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen “Türkiye Dokuma Atlası Projesi” kapsamında “Geçmişten geleceğe” temasıyla Türkiye Dokuma Atlası ilk sahne gösterimi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde büyükelçiler ve eşlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Anadolu dokumaları arasında önemli bir yere sahip olan Gaziantep’in coğrafi işaret tescilli ürünlerinden Antep Kutnusu’ndan hazırlanan örnekler de Türkiye Dokuma Atlası sahnesinde sergilendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 16. yüzyıldan bu yana el tezgahlarında yerini alan Kutnu Kumaşının tarihsel süreci hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Şahin, dokuma tarihinin insanlık tarihi kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, “Anadolu’nun güçlü duruşunu dokuyarak dünyaya anlatacağız” dedi. Şahin, Anadolu irfanını, hikmetini, erdemini, Anadolu’nun güçlü duruşunu dokuyarak dünyaya anlatacaklarını dile getirerek, “İnsanlık tarihi dokuma tarihidir ve Anadolu bunun en önemli coğrafyasıdır.  Anadolu’daki bu büyük hazineyi, geleceğe taşımak için dokunmamız ve markalaştırmamız lazımdı. Anadolu irfanıyla Anadolu’ya dokunduğumuz zaman muhteşem eserler ortaya çıkacaktır.” diye konuştu

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar