AKİB’in yeni koordinatörü, ATHİB Başkanı Fatih Doğan oldu

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) yeni dönem Koordinatör Başkanlığı görevine seçilen Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Fatih Doğan, ‘İhracatla Yükselen Türkiye’ vizyonuna destek vermeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Haber Merkezi |

MERSİN / EKONOMİ

Akdeniz Bölgesi’ndeki ihracatçı firmaların çatı kuruluşu olan AKİB’in başkanlar kurulu toplantısında, 1 yıl süreyle görev yapacak koordinatör başkan ve yardımcıları belirlendi. Yapılan oylamada AKİB Koordinatör Başkanlığı’na ATHİB Başkanı Fatih Doğan seçilirken, başkan yardımcılığı görevine ise Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çağan getirildi.

“Birlik ruhu itici gücümüzdür”

Görevi Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı R. Onur Kılıçer’den devralan Fatih Doğan, “AKİB, 26 bini aşkın üyesiyle zorlu koşullara rağmen üretebilme kabiliyetini, güvenilir ticaret ortağı imajını ve tedarikçi gücünü koruyarak ‘İhracatla Yükselen Türkiye’ vizyonuna destek vermeyi en etkin şekilde sürdürecektir. Birlik ruhu itici gücümüzdür. Hizmet dönemimde ihracatçımızı iyi bir şekilde geleceğe hazırlamak ve ihracatımızı çok daha ileriye taşımak için AKİB ailesiyle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Küresel ticarette talep daralmalarının, döviz kuru ve enflasyon dengesizliklerinin, deprem felaketlerinin ve jeopolitik gerilimlerin damga vurduğu 2023’te ihracat pazarlarındaki kayıpları telafi etmek için uğraş verdiklerini dile getiren birliğin önceki dönem koordinatör Başkanı R. Onur Kılıçer ise cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünde Türkiye’ye 16,2 milyar dolar döviz kazandırdıklarını kaydetti.

Dolar ve Euro bugün ne kadar? İşte son durum... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı Bodrum dünyanın en iyileri arasında! Ünlü seyahat dergisi paylaştı Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yeni yolunu buldu Her aileye bir finansal danışman mı atanacak? Yetkili isimden yeşil ışık...