Afyon, albikere.com ile e-ticarete başlıyor

Afyonkarahisar’ın tüm ulusal ve yerel markaları, AEV tarafından kurulan e-ticaret sitesi albikere.com ile dünyaya açılıyor.

Haber Merkezi |

İbrahim KÜÇÜKKURT

AFYON - Afyonkarahisar Eğitim Vakfı (AEV) tarafından kadın üreticiler başta olmak üzere tüm üreticileri destekleyerek ekonomiye katmak ve üniversiteli gençlere burs desteği sağlamak amacıyla kurulan albikere.com online alışveriş sitesinin tanıtım toplantısı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Toplantı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, iş insanları, STK’ların katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, şunları söyledi: “Pandemiye rağmen ülke genelinde ve Afyonkarahisar’da e-ticaretin bir yükseldiği bir dönemdeyiz. Ürünlerimizin Türkiye’de herkes tarafından bilinmesini, aranmasını sağlayacak, tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı bir marka olacak e-ticaret sistemi kurmak istiyoruz. Bu projeye ile hem iş insanları hem üretenler kazanacak hem de öğrencilerimize burs imkânı sağlayacağız. albikere.com adlı internet sitemiz ile tüm şehir e-ticarete giriyoruz.”

“Herkes sitede mağaza açsın”

Tüm firma ve markaları e-ticaret sitesinde mağaza açmaya davet eden Vali Çiçek, “albikere.com Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan e-ticaret markası olacak. Afyon’dan bir dünya markası doğuyor. Ürettiğimiz her ürün ve Türkiye’nin her markası bu sitede satılacak. Her yapılan alışveriş ise bir öğrencimize burs katkısı olacak” dedi. Tüm ilçelerde açılan kadın kültür evleri ile kooperatifl erinde üretilen ürünler de sitede satışa sunulacak. Bu kapsamda 238 mağazada, 682 ürünün satışı için çalışmalar sürdürülüyor.

Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı