“Adana ile ekonomik ilişkileri güçlendirmek istiyoruz”

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, ülkesi ile Adana arasında ekonomik ilişkileri geliştirerek ‘bir başarı hikayesi yazmak’ istediklerini söyledi.

Haber Merkezi |

ADANA - Büyükelçi Lee, ilin ekonomik ve sanayi potansiyelini yakından görmek amacıyla geldiği Adana’da bir dizi ziyarette bulundu. Lee’yi ağırlayan Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Kore’nin paslanmaz çelik ticaretinin büyük bir kısmını elinde tuttuğunu belirterek, “Bu sektöre yatırım için Adana önemli bir yer. Sektörün ihtiyaç duyduğu demir ve krom cevheri bu bölgeden çıkıyor. Ferrokrom tesisi yatırımı ile başlanıp, sonrasında paslanmaz çelik sektörüne yatırım yapılabilir” dedi. Won Ik Lee ise, “Akdeniz’e kıyısı olan bu kent, birçok coğrafyaya yakınlığı ile yatırım için oldukça elverişli. Kente yapılacak yatırımlarda Başkan Atila Menevşe’nin önerdiği sektörlere öncelik vereceğiz” diye konuştu.

Aldi'nin Türk ailesi temalı reklamı tartışma konusu oldu Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek