‘2023 Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’ başladı

Bursa OSB ve BOSİAD tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda başvuru süreci başladı.

Ali Şahin |

ALİ ŞAHİN/BURSA
Sanayicilerin çevreye olan duyarlığını ortaya koyarak farkındalık yaratmak amacıyla Bursa OSB ve BOSİAD tarafından ‘Çevreci üretim, temiz gelecek’ sloganıyla düzenlenen ‘Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması’nda başvuru süreci başladı. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tüm sanayi tesislerinin katılımına açık olan yarışma bu yıl 6. Kez düzenlenecek. Son başvuru tarihi 2 Mayıs 2023 olan yarışmada firmalar 3 kategoride yarışacak. Kategoriler Çevreye kirletici etkisi yüksek olan tesisler, Çevreye kirletici etkisi olan tesisiler ve İzin-Lisans muafiyeti olan tesisiler olarak belirlendi. 2015 yılındaki ilk yarışmanın ardından çevre konusunun konuşulmaya başlandığını, bütün firmaların çevreyle ilgili adımlar atmak istediğine dikkat çeken BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, “Amacımız eksikleri ortaya çıkarmak, bir birinci seçip rekabeti doğurmak değil, beraber toplum bilinci ile bir sinerji yaratarak, şehrimiz için, ülkemiz için daha güzel günleri geri getirmektir" ifadelerini kullandı.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar