Kilo verdiren iğne nedir? Türkiye'de var mı?

Obeziteyi azaltmak için kilo verdiren iğne bulundu mu? Dengesiz ve yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan obezite kaynaklı hastalıkları azaltmak mümkün. İngiltere'den umut verici bir haber geldi.

Haber Merkezi |

Obezite dünyada dengesiz ve yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan bir sorun. Amerike ve Avrupa pandemi sonrasında artış gösteren obezite sorunu ile mücadele ediyor.

Peki obeziteyi bir iğneyle azatmak mümkün mü?

İngiltere, obezite kaynaklı hastalıkları azaltmak amacıyla kilo verdiren bir iğneye onay vermeye hazırlanıyor. 

BBC'de yar elen habere göre, hastanelerdeki obezite kaynaklı yükü azaltmak için Wegovy ismindeki iğneyi bir pilot program kapsamında onaylamaya hazırlanan İngiltere’de, bir hastanın bu iğneye en fazla iki yıl boyunca erişiminin olmasına izin verilecek.

Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin (NHS) yaptığı araştırma sonunda vücut ağırlığının yüzde 10’unun bu iğneyle kaybolduğu tespit edildi.

İğne, iştahı bastırarak kişilerin tok hissetmesini ve az yemesini sağlıyor.

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?