Erciyes Üniversitesi, COVID-19 aşısında hayvan deneylerini tamamladı

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, 15 Mayıs’ta hayvanlar üzerinde başlatılan COVID-19 aşısı denemelerinin olumlu sonuçlandığını belirterek, aşının İKUM’da insanlar üzerinde uygulanacağını açıkladı.

OKTAY ENSARİ-KAYSERİ

Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) araştırmacılarının, Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından desteklenen projeler kapsamında COVID-19'a karşı aşı geliştirilmesinin  kobay hayvanlar üzerindeki çalışmaları tamamlandı.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “COVID-19’a karşı geliştirilen hücre kültür temelli inaktif aşı adayının deney hayvanları üzerinde test çalışmaları başarıyla sonuçlandı. ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibinin, COVID-19 virüsüne karşı özverili bir çaba ile aşı geliştirme çalışmaları kapsamında virüsü hücre kültüründe izole edildi. Ardından başlatılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen çalışma ile üniversitemiz tarafından geliştirilen COVID-19 aşımızın transjenik hayvan çalışması başarıyla tamamlandı.  İnsan denemeleri safhasının da ERÜ’de Hakan Çetinsaya İyi Klinik Uygulama Merkezi’nde (İKUM) yapılması planlanıyor” dedi.

Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı