DSÖ: Mevcut COVID-19 aşıları güvenli ve etkili

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), mevcut COVID-19 aşılarının güvenli ve etkili olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Haber Merkezi |

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün haftalık basın toplantısında güncel sağlık konularına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kuzey yarımkürede kış mevsimi öncesi COVID-19 ile ilgili endişe verici eğilimleri görmeye devam ettiklerini dile getiren Ghebreyesus, özellikle Avrupa ve ABD'de son 28 günde COVID-19 nedeniyle hastaneye yatışlar ve yoğun bakıma kabullerin arttığını söyledi.

Ghebreyesus, COVID-19 ile ilgili aşılamanın en fazla risk altındaki kişiler için düşük kaldığını, dünya nüfusunun 3'te 2'sinin ilk doz aşıyı aldığını fakat sadece 3'te 1'inin hatırlatma dozunu vurulduğunu ifade etti.

"COVID-19, 2 yıl önceki gibi akut kriz olmayabilir ancak bu onu görmezden geleceğimiz anlamına gelmiyor." diyen Ghebreyesus, ülkelerin COVID-19 ile mücadele için çok fazla yatırım yaptığını ve bu konudaki önlemlerini sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, DSÖ'nün COVID-19'a Karşı Mücadele Teknik Heyeti Lideri Maria Van Kerkhove, COVID-19'un yaygın yeni varyantları olan EG.5.1 (Eris) , XBB.1.5 ve BA.2.86'nın (Pirola) ciddiyet düzeyinde bir değişiklik tespit etmediklerini dile getirdi.

COVID-19'a karşı alınan önlemlerin işe yaradığını vurgulayan Kerkhove, "Mevcut COVID-19 aşıları güvenli ve etkili olmayı sürdürüyor, ciddi hastalıkları ve ölümleri önlüyor." dedi.

ÇAYKUR'da çay alım fiyatlarına zam geldi Piyasayı akıllı robotlar kontrol ediyor! İşte 100, 500 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi Bahçeli, MYK üyesi Ali Uçak'a cip hediye etti Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları yeniden belirlendi Narin nasıl aranmalı? İşte yanıt aranan sorular