Yunanistan, AB'nin doğal gaz tasarruf talebinden muaf olmak istiyor

Yunanistan, Avrupa Birliği'nin (AB) üyelerine getirdiği yüzde 15 doğal gaz tasarrufundan muaf tutulmayı talep edeceği bildirildi.

Haber Merkezi | AA |

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, AB ülkelerinden talep edilen yüzde 15'lik doğal gaz tasarrufunun, son beş yılın tüketim miktarlarının ortalaması üzerinden hesaplandığını belirterek, önerinin Yunanistan için kabul edilemez olduğunu söyledi. İkonumu, "Zira bu, ülkemiz için aslında yüzde 24'lük bir azalış anlamına geliyor. Yunanistan, yarın bu önerinin değiştirilmesini ya da Yunanistan'ın bundan muaf tutulmasını talep edecek." dedi.

İkonumu, Yunanistan'ın talebinin, yüzde 15'lik tasarruf hesaplanırken, son beş yılın ortalamasının değil, geçen yılın baz alınması olduğunu belirtti.

AB, Rusya'nın doğal gazı kesmesi durumuna karşı, acil durum planı kapsamında bütün üye ülkelerden gaz tüketimlerini yüzde 15 azaltmalarını istemişti.

Kiracılarda 'temmuz' paniği: Zam açıklanmadan ev aramaya başladılar Yatırımcıların temel analize ilgisi büyüyor Fed, enflasyonun düştüğüne dair daha fazla kanıt bekleniyor CHP Sözcüsü Yücel: Asgari ücret en az 25 bin lira yapılmalıdır Türkiye'nin galibiyeti dünya basınında En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?