Philadelphia Fed Başkanı Harker'den 'faiz' mesajı

Philadelphia Fed Başkanı Harker, merkez bankasının borçlanma maliyetini artırarak ekonomide yeni baskılar yaratmaması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi |

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Harker, enflasyon baskılarının azaldığı bir ortamda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmayı bitirdiğine olan inancını tekrarladığı bir konuşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Bu noktada Fed'in faiz hedefinde herhangi bir artış düşünmemeliyiz" dedi.

Daha iyi dengelenmiş piyasanın ve ücret baskılarının hafiflediğinin işaretlerini gördüklerini belirten Harker, hane halkı tasarruflarında artış işaretleri olduğunu da vurguladı.

Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!