Pfizer 4 yıl sonra çeyreklik dönemi zararla kapattı

Pfizer, antiviral tedavisi Paxlovid ve aşısı Comirnaty gibi COVID ürünlerinden uğradığı 5,6 milyar dolarlık kayıp nedeniyle 2019'dan bu yana ilk kez bir çeyrek dönemi zararla kapattı.

Haber Merkezi |

ABD'li ilaç üreticisi Pfizer üçüncü çeyrekte hisse başına 42 sent zarar açıkladı. Şirket bir önceki çeyrekte hisse başına 1,51 dolar kâr açıklamıştı.

Paxlovid satışları Temmuz-Eylül döneminde %97 düşüşle 202 milyon dolara gerilerken, aşı gelirleri geçen yılki 4,4 milyar dolardan 1,31 milyar dolara düştü.

COVID-19 hapı ve Alman ortağı BioNTech ile birlikte ürettiği aşının satışları, Pfizer'in gelirini son iki yılda rekor seviyelere yükseltlmişti

Pfizer bu ayın başlarında ABD hükümetinden yaklaşık 8 milyon Paxlovid hapını geri almayı kabul ettikten sonra 2023 satış tahminini 9 milyar dolar düşürmüştü.

Şirket ayrıca pandemiyle ilgili ürünlerine olan talebin düşmesi nedeniyle 3,5 milyar dolarlık bir maliyet azaltma programı açıkladı.

Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!