Petrol fiyatlarına Omicron gölgesi

Yüksek etkinliğe sahip mRNA COVID-19 aşılarından birini üreten ABD’li ilaç şirketi Moderna’dan gelen Omicron varyantına ilişkin açıklamalar, haftaya toparlanarak başlayan petrol fiyatlarını salı günü tekrar yüzde 3’ün üzerinde düşürdü. Petrol fiyatları Omicron varyantına ilişkin ilk haberlerin geldiği cuma günü yüzde 10 düşmüş, pazartesi ise yüzde 5’e yakın tekrar yükselmişti.

Haber Merkezi |

ABD’li ilaç şirketi Moderna’dan gelen Omicron varyantına ilişkin açıklamalar, haftaya toparlanarak başlayan petrol fiyatlarını salı günü tekrar yüzde 3’ün üzerinde düşürdü.

Moderna CEO’su Stéphane Bancel küresel yatırımcıların yakından izlediği Financial Times’a verdiği röportajında “Mevcut aşıların Delta varyantındaki kadar etkili olmasının muhtemelen mümkün olmayacağını” söyledi.

Bancel, Omicron’un insan hücrelerini enfekte edebilen spike proteini üzerinde çok sayıda mutasyon taşıyor olması ve varyantın Güney Afrika’da çok hızlı yayılıyor olmasının “mevcut aşıların gelecek yıl modifiye edilmek zorunda olacağına işaret ettiğini” belirtiyor.

“Etkinliğinde belirgin bir düşüş olacak”

Bancel aşıların Omicron varyantıyla enfekte olmuş kişilerdeki etkinliğinde “belirgin bir düşüş olacağını” düşündüğünü, oranın ne olacağını da verilerin göstereceğini söylüyor. FT söyleşisinde Bancel şimdiye kadar konuştuğu tüm bilim insanlarının “bu durum iyi olmayacak” dediğini de aktarıyor.

Bakan Yumaklı: Deprem bölgesi için 46 milyar liralık su yatırımı planlandı Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Kredi ve kredi kartı borcu nasıl yapılandırılacak? İşte örnek ödeme tablosu İPA Başkanı Buğra Gökce: 784 bin kişi yasal takip altında İstanbullular dikkat! Hava bir anda soğuyacak, tarih belli oldu Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin'