İngiltere'de imalat sektörü büyüse de iş dünyası güveni 9 ayın dibinde

İngiltere'de imalat sektörü eylülde büyümeyi sürdürdü, iş dünyası güveni 9 ayın en düşüğüne geriledi. İngiltere Yöneticiler Enstitüsünün analizine göre, ülkede iş dünyası liderleri ekonomiye ilişkin giderek daha karamsar hale geliyor.

Haber Merkezi |

İngiltere'de imalat sektörü eylülde beklentilere paralel şekilde büyümesini sürdürürken, iş dünyası güveni 9 ayın en düşük seviyesine indi.

S&P Global, İngiltere'de eylüle ilişkin imalat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerini açıkladı.

Buna göre, ülkede imalat sektöründe üçüncü çeyrek sonunda üretim hacimlerinde önemli bir artış görüldü. Üretim ve yeni siparişler sürerken, iç pazar, büyümenin ana itici gücü olmaya devam etti.

İngiltere'de imalat sektörü PMI verisi eylülde 51,5 oldu. Bu büyüme seviyesi, ağustosta 26 ayın en yüksek seviyesi olan 52,5'e göre düşük olsa da beklentilere paralel gerçekleşti. Böylece, imalat PMI üst üste 5 ay boyunca büyüme bölgesi olan 50 seviyesinin üzerinde kaldı.

9 ayın en düşüğünde

Öte yandan, iş dünyası güveni "bekle-gör" yaklaşımının belirginleşmesiyle son 9 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Londra merkezli Yöneticiler Enstitüsünün (IoD) bugün yayımladığı IoD Yönetici Ekonomik Güven Endeksi'ne göre, İngiltere'de iş dünyası liderleri ekonomiye ilişkin giderek daha karamsar hale geliyor.

IoD endeksinde, iş dünyası güveni Aralık 2022'den beri en düşük seviyede bulunuyor.

Şirket aracı ile yapılan aşırı hız işten çıkarma sebebi sayılıyor! Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Kepenk indiren şirket sayısı artıyor! Üç yılda 79 bin 485 şirket kapandı Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasına yeni sistem geliyor: İşte detaylar... Doğal gaza ekimde zam gelecek mi? BOTAŞ'tan açıklama Rahmi Koç 20 yıl sonra itiraf etti: 5 işe yatırım yaptık, 4'ü battı