Hyundai'nin kârı beklentileri karşılamadı

Hyundai Motor, dördüncü çeyrekte karını yüzde 31 artırdı; ancak analist beklentilerini yakalayamadı.

Haber Merkezi | Foreks |

Kia Corp ile birlikte satışlar bakımından dünyanın 3'ncü büyük otomobil üreticisi olan Hyundai Motor, Ekim-Aralık döneminde net karını geçen yılın aynı dönemindeki 1,7 trilyon wondan 2,2 trilyon wona çıkardı. Analistler ise 2,9 trilyon won kar bekliyorlardı.

Hyundai bu yıl %4,0-%5,0 oranında gelir artışı hedefliyor. Kuzey Amerika araç satışlarında %4,9'luk bir artış beklerken, Çin ve Avrupa'daki araç satışlarında sırasıyla %3,7 ve %0,6'lık bir düşüş bekliyor.

Hyundai Motor'dan yapılan açıklamada, "Hyundai Motor, gelişmekte olan piyasalara odaklanan makro belirsizlikler ve reel ekonomideki gerileme nedeniyle iş ortamının tahmin edilmesinin zor olmaya devam etmesini bekliyor" denildi.

Dünyanın en pahalı ‘Muz’u satışa çıkıyor! Değeri 1.5 milyon dolar Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! 10 soru 10 cevap: İşte Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları... 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Eczacılardan ilaçta kur farkına tepki: Bulunamayan ilaç sıkıntısı artacak