Gazprom, Avrupa'ya gaz tedariki için rezervlerini devreye soktu

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Gazprom'un Avrupa'da gaz fiyatlarında istikrar sağlamak için Avrupa ülkelerine daha fazla gaz tedarik etmek amacıyla rezervlerini kullanmaya başladığını söyledi.

Haber Merkezi |

BBC'ye konuşan Ryabkov, Rusya'nın Avrupa'ya gaz tedarikini kıstığına ilişkin iddiaları reddetti.

Rusya'nın Avrupa'nın enerji güvenliğini desteklediğini ve Avrupa'yla işbirliği içinde çalışmak istediğini kaydeden Ryabkov, "Gazprom, piyasaya istikrar kazandırmak için rezervlerinden gaz pompalamaya fiilen başladı" dedi.

Rusya'nın istikrar sağlanması için kararlı bir çalışma yaptığını anlatan Ryabkov, "En güvenli ve güvenilir enerji tedarikçisiydik ve öyle olmaya devam ediyoruz. Komşularımız da dahil Avrupa'daki tüm meslektaşlarımızı bu gerçeği kabul etmeye, Avrupa'nın enerji güvenliğine önem verdiğimizi, gözlemlediğimiz fiyat dalgalanmalarının önüne geçmek için onlarla, AB'yle işbirliği yapmak istediğimizi kabul etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

THY, yatırım şirketi kuruyor Yatırımcıların temel analize ilgisi büyüyor İstanbullulara güzel haber: Haliç Köprüsü'ndeki çalışma erken bitti Şimşek ve Karahan JPMorgan'ın yatırımcı toplantısına katılacak En çok yaşanmak istenen 10 ülke belli oldu! Tanju Özcan: Merih Demiral'ın heykelini Bolu’ya dikeceğim