Fitch: Avrupa bankalarının gelirlerindeki toparlanma 3. çeyrekte devam edecek

Fitch Ratings, Avrupa bankalarının 2021 yılının üçüncü çeyreğinde gelirlerindeki iyileşme eğiliminin devam etmesinin beklendiğini duyurdu.

Haber Merkezi | AA |

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Avrupa merkezli önde gelen bankaların gelirlerindeki toparlanmanın bu yılın üçüncü çeyreğinde devam etmesinin beklendiği, fakat bu toparlanmanın yılın ilk çeyreğine kıyasla daha yavaş gerçekleşebileceği kaydedildi.

Açıklamada, Avrupa’nın 20 büyük bankasının halihazırda karlarının salgın öncesindeki döneme kıyasla daha yüksek olduğu bildirildi.

Fitch Ratings’in açıklamasında, Avrupa’da bankaların büyük çoğunluğunun dinamik sermaye piyasalarının ve ticari bankacılıktaki toparlanmanın etkisiyle güçlü bir gelir performansı sergilediği aktarıldı.​​​​​​​​​​​​​​

Doğal gaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım