Fed Başkanı Powell: Faiz indirimi eylülde masada olabilir

Fed Başkanı Powell, gelecekteki FOMC toplantıları için önceden alınmış kararları olmadığını belirtirken; "Faiz indirimi eylülde masada olabilir" dedi.

Haber Merkezi |

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz kararının ardından basın toplantısında konuştu.

Powell'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bize verilen tam istihdam ve fiyat istikrarı görevlerine yönelik risklere karşı dikkatliyiz. Para politikası sınırlayıcı duruşunu devam ettiriyor.

Tüketici harcamalarında büyüme güçlü olmaya devam ediyor, ancak yavaşladı. İş gücü piyasası göstergeleri güçlü, ancak aşırı ısınmış değil.

Enflasyon yüzde 2 hedefinin bir miktar üzerinde

Enflasyon yüzde 2 hedefinin bir miktar üzerinde, ancak uzun vadeli beklentiler iyi çıpalanmış görünüyor. Son göstergeler ekonominin sağlam bir hızla büyümeye devam ettiğine işaret ediyorlar.

Para politikası fiyat istikrarına ve enflasyon hedefine yönelik risklerle başa çıkmak için iyi konumlanmış. Faizin çok erken indirmek, enflasyon konusunda sağlanan ilerlemeyi tersine çevirebilir.

Faiz indirimi eylülde masada olabilir

Gelecekteki FOMC toplantıları için önceden alınmış kararlarımız yok. Verilere bağlı olmaya devam ediyoruz

Faiz indirimi eylülde masada olabilir. Faizleri düşürme noktasına yaklaşıyoruz. Eylül toplantısı için önceden alınmış karar yok.

Enflasyon hayal kırıklığı yaratırsa bunu değerlendiririz

Eğer iş gücü piyasası kötüleşir veya enflasyon hızla düşer ise Fed yanıt vermeye hazır. Eğer enflasyon hayal kırıklığı yaratır ise bunu değerlendiririz.

Enflasyon, istihdam, riskler dengesinin tamamı kararımıza yardımcı olacak. Enflasyondaki düşüşe daha fazla güven için iyi veriler görmek istiyoruz.

Bu yıl sıfır faiz indiriminden, bir çok indirime kadar senaryoları hayal edebiliyorum, bu ekonominin nasıl gelişeceğine bağlı olacak.

Enflasyon için yukarı yönlü riskler düştü

Son dönemde dezenflasyonu konut ve hizmetler fiyatları yönlendiriyor.

Bizim ilerlemeyi not etmemiz ve istihdam ile enflasyona yönelik riskleri daha eşit değerlendirmemiz gerekli. Cari iş gücü piyasasını enflasyonist baskının kaynağı olduğunu düşünmüyorum.

İş gücü piyasasının yumuşaması ile birlikte enflasyon için yukarı yönlü riskler düştü.

Fed'in tam istihdam görevine yönelik aşağı yönlü riskler şu anda gerçek.

Bu toplantıda faizlerin düşürülmesi konusunda ciddi bir müzakere oldu. Ekonomide herhangi bir zayıflığa yanıt vermek için iyi konumlandık.

Başkan adaylarının planlarını hesaba katmıyoruz

Başkan adaylarının ekonomik planlarını kararlarımızda hesaba katmıyoruz. Fed'in seçimden önce veya sonra alacağı kararlar ekonomik verileri, görünümü temel alacak.

Fed'in merkez bankası dijital parası çıkarma yetkisi yok. 

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?