Euro bölgesi banka kredileri toparlanmaya devam ediyor

ECB verilerine göre, Euro Bölgesi banka kredileri geçen ay toparlanmaya devam ederek, mutlak kredi seviyeleri mütevazı kalsa da yüksek Avrupa Merkez Bankası faizlerinin yarattığı etkinin azalmaya başladığını gösterdi.

Haber Merkezi |

Avrupa Merkez Bankası (ECB) verilerine göre, Euro Bölgesi banka kredileri geçen ay toparlanmaya devam etti. Kredi seviyeleri düşük kalmaya devam ederken, ECB’nin yüksek faizlerinin yarattığı etki azalmaya başladı.

ECB, Euro bölgesi şirketlerine verilen kredilerin eylül ayında yüzde 1,1 ile 2023 ortasından bu yana en yüksek oranda arttığını, hane halklarına verilen kredilerin ise yüzde 0,7 ile geçen ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

M3 para arzı, yüzde 3,0 beklentilerinin üzerinde yüzde 3,2 oranında genişledi.

Dünyanın en pahalı ‘Muz’u satışa çıkıyor! Değeri 1.5 milyon dolar Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! 10 soru 10 cevap: İşte Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları... 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Eczacılardan ilaçta kur farkına tepki: Bulunamayan ilaç sıkıntısı artacak