ECB: PEPP ekonomik faaliyette aksamalar sürdükçe devam etmeli

ECB Baş Ekonomisti Philip Lane, ECB'nin PEPP programına devam etmesi ve gerektiği takdirde uzatılması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi |

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Baş Ekonomisti Philip Lane, ECB'nin pandemi Acil Varlık Alım Programı'na (PEPP) COVID-19 salgınının ekonomi üzerindeki etikleri sürdükçe devam etmesi gerektiğini söyledi.

Les Echos'a bir röportaj veren Lane, belirli koşullar oluşmadığı sürece PEPP'in devam etmesi gerektiğini belirtti ve ekledi, "İlk olarak salgının ekomomik faaliyet üzerindeki olumsuz etkisi yok olmalı. Ayrıca ekonomik toparlanma ve enflasyon dinamikleri konularında da gelişmeler görülmesi gerekiyor. Henüz PEPP'in iptalini konuşmak için çok erken" dedi.

Lane, PEPP'in 2021 haziranına dek sürmesinin planlandığını ancak gerektiği takdirde uzatılması gerektiğini savundu.

Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de