COVID-19 vakalarındaki artış, demir ve çelik cevheri endişesi oluşturdu

Çin'de artan COVID-19 vakaları, imalattan gelen talebin azalacağı endişeleri oluşturdu.

Haber Merkezi |

Çin’in 13 milyon tonluk yıllık çelik üretiminin yüzde 20’sini oluşturan Hebei bölgesinde artan COVID-19 vakaları karşısında alınan seyahat tedbirlerinin, üretimi etkilemese de, piyasalarda tedarik problemleri yaratacağı endişelerine sebep oldu.

Diğer yandan, tedarik sıkıntılarının, Çin imalat sektörünün Yeni Ay Yılı tatiline erken başlamasına  sebep olabileceği ve çelik imalatında kullanılan demir cevheri talebini olumsuz etkileyeceği ihtimali de piyasalarda endişe yarattı.

Analistler çelik üretiminde kullanılan demir cevherine talebin ve fiyatların artabileceğine işaret ediyorlar.

S&P Global Platts’tan yapılan duyuruda, “Bazı tüccarlar, çelik stoklarını normalden çok daha uzun süre elinde tutmak zorunda kalacaklarını tahmin ettikleri için stokları artırmak istemediklerini ve çelik fiyatlarının artmaya devam etmesi nedeniyle stokların nakit akışları üzerinde baskı oluşturacağını söylediler” uyarısı yapıldı.

Avustralya Bankası ANZ ise, çelik üreticilerinin tedarik zincirlerinin kesintiye uğraması ve çelik üretiminin etkilenmesi muhtemel olduğundan, bu durumun demir cevheri talebini etkileyeceğini öngördü.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer