Citi'den BoE için faiz tahmini

Citi, BoE'nin son bir artırımın ardından faiz artırımlarına ara vermesini bekliyor .

Haber Merkezi |

Citi, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) Perşembe günü yapacağı Para Politikası Komitesi toplantısında yapması beklenen faiz artırımının ardından faiz artırımlarını durdurmasını beklediğini bildirdi. Bununla birlikte Citi, BoE'nin bu haftadan faiz artırımlarını bir duraklama sokması olasılığının bulunduğunu da vurguladı.

Citi yayınladığı yatırımcı notunda, "Gündemin hızla ilerlemesiyle birlikte bu haftaki hamlenin muhtemelen son hamle olduğunu düşünüyoruz, ancak bir duraklamanın da göz ardı edilmemesi gerekli" dedi.

Notta, "Artık Kasım ayında faizlerde herhangi bir değişiklik beklemiyoruz, tam bir tahmin seti makul bir şekilde duraklama için bir temel oluşturuyor. Faiz indirimlerinin Mayıs 2024'ten itibaren başlayacağını öngörmeye devam ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Dolar ve Euro bugün ne kadar? İşte son durum... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Arda Güler ve Kenan Yıldız finale kaldı Bodrum dünyanın en iyileri arasında! Ünlü seyahat dergisi paylaştı Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yeni yolunu buldu Her aileye bir finansal danışman mı atanacak? Yetkili isimden yeşil ışık...