Biden: Enflasyon eğilimini tersine çevirmek önceliğimiz

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyona karşı Ulusal Ekonomi Konseyi'nden enerji fiyatlarının düşürülmesi üzerinde çalışmasını ve Federal Ticaret Komisyonu'ndan enerji sektöründeki piyasa manipülasyonlarına karşı harekete geçilmesini istedi.

Haber Merkezi | AA |

Biden, ABD'de bugün açıklanan ekonomik verilere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Biden işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısının 6 haftadır düşüş kaydettiğini ve göreve geldiğinden bu yana işsizlik maaşı başvurularının yüzde 70 azaldığını belirtti.

Biden, ABD'de 31 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon oranıyla ilgili, "Enflasyon Amerikalıların cebine zarar veriyor ve bu eğilimi tersine çevirmek benim için en önemli öncelik." değerlendirmesinde bulundu.

Fiyat artışlarında en büyük payın enerji fiyatlarında olduğuna işaret eden Biden, Ulusal Ekonomi Konseyi'ni bu maliyetlerin daha da düşürülmesi üzerinde çalışmak için yönlendirdiğini, Federal Ticaret Komisyonu'ndan ise enerji sektöründeki herhangi bir piyasa manipülasyonuna veya fahiş fiyat uygulamasına karşı harekete geçmesini istediğini bildirdi.

Biden, "Enflasyonun izlenmesi ve mücadele edilmesi için gerekli adımların atılması konusunda ABD Merkez Bankasının bağımsızlığına olan bağlılığımı yeniden vurgulamak istiyorum." ifadesini kullandı.

ABD'nin toparlanma sürecinde ilerleme kaydettiğini vurgulayan Biden, ancak yapacak daha çok işin olduğunu aktardı.

EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı Petrol fiyatları tırmanıyor! İran rafinerileri hedef tahtasında