Avrupa Merkez Bankasından enflasyon mesajı: 2025 başlarında ulaşılacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau'ya göre Euro bölgesinde tüketici enflasyonu 2025 ECB'nin yüzde 2 hedefine muhtemelen 2025 yılı başlarında ulaşacak.

Haber Merkezi |

France Inter radyosuna konuşan Villeroy, "Enflasyonu yenmek için iyi bir yoldayız ve bu aslında iyi bir haber. Önümüzdeki aylarda bazı geçici toparlanmalar olabilir, ancak bu teknik bir etkidir. Büyük dış şoklar olmazsa, önümüzdeki yıl enflasyonda %2'ye ulaşacağız, muhtemelen önümüzdeki yılın başında" dedi.

Avrupa Merkez Bankası Eylül ayında yayınladığı tahminledinde enflasyonun %2'ye ancak önümüzdeki yılın son çeyreğinde ulaşılacağını öngörüyordu.

Merkez bankası bu yıl borçlanma maliyetlerini üç kez düşürdü ve piyasalar, bazı yatırımcıların yarım puanlık daha büyük bir hamlenin oyunda olabileceğini düşündüğü Aralık ayından başlayarak önümüzdeki birkaç toplantıda bir dizi indirime bahis oynuyor. Villeroy, "Muhtemelen başka faiz indirimleri de olacak. Ancak verilere bağlı olarak karar vereceğiz. Ben çevik pragmatizm çağrısı yapıyorum: Çevik çünkü hareket etmeli ve yapabildiğimizde oranları düşürmeliyiz. Pragmatizm, çünkü verilere bakmalı ve ağaçlar için ormanı gözden kaçırmamalıyız" dedi.

Önce paylaştı, sonra sildi! Gülse Birsel'in Vural Çelik paylaşımı tepki topladı: İşte o yazı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! 'Narin' cinayeti soruşturması tamamlanıyor: Bakan Tunç duyurdu İstanbullular dikkat! Bu yollar trafiğe kapatıldı: İşte alternatif güzergahlar... İlk sırayı kimse tahmin edemedi! İstanbul'da kiranın en pahalı olduğu mahalleler belli oldu Giydiği tişörtteki yazı yüzünden uçaktan indirildi