Avrupa Merkez Bankası faiz indirecek mi?

Bloomberg News'a göre, Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin sadece üç hafta önce olası görmedikleri bir faiz indirimini, 17 Ekim'de yapılacak Yönetim Konseyi toplantısında yapmaları artık kesin gibi görünüyor.

Haber Merkezi |

İş dünyası anketlerindeki belirgin bozulma, üç yıldan uzun bir süredir %2'nin altında gerçekleşen ilk enflasyon rakamı ve Fed'in gevşemeye geçmesinin verdiği güvence, politika yapıcıları çeyrek puanlık bir indirimin resmi bir imzadan daha fazlasına ihtiyaç duymadığı bir noktaya getirdi.

Yatırımcılar artık bunun gerçekleşme olasılığını yüzde 90 olarak fiyatlıyor.

Daha önce sadece Aralık ayında bir hamle öngörme konusunda birleşen ekonomistler, Morgan Stanley ve Barclays Plc'deki tahmincilerle birlikte bu hafta başında görüşlerini toplu olarak değiştirdi.

Letonya merkez bankası başkanı Martins Kazaks Riga'da Bloomberg'e verdiği demeçte, "Bir dahaki sefere toplandığımızda tartışacağız ve karar vereceğiz ve o zamana kadar daha fazla bilgi alacağız, ancak son veriler açıkça bir indirim yönüne işaret ediyor. Ekonomiye yönelik riskler daha belirgin hale geldi ve hala yapışkan olan yurtiçi, özellikle hizmetler, enflasyon ve çok zayıf büyüme riskleri giderek dengeleniyor" dedi.

Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? İşte olası rakamlar Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Audi'nin Brüksel fabrikasına alıcı bulunamıyor Otomobil ve hafif ticari araç pazarında satışlar düştü Sıfır otomobil fiyatlarına zam geldi: İşte marka marka güncel fiyatlar... Şirket aracı ile yapılan aşırı hız işten çıkarma sebebi sayılıyor!