Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık'tan teknoloji devlerini zorlayabilecek tasarı paketi

Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık, Apple, Facebook, Google ve Amazon gibi teknoloji devlerini zorlayabilecek bir tasarı paketi açıkladı.

Haber Merkezi | Foreks |

DW'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Avrupa Birliği'nin (AB) uzun süredir beklenen teknoloji devlerini zorlayacak düzenlemesi, teknoloji devlerinin AB piyasasındaki hakimiyetini dizginlemeyi hedefliyor.

Söz konusu şirketler, AB ve Birleşik Krallık'ın ortaya koyduğu kurallara uymadıkları takdirde, yıllık küresel gelirlerinin yüzde 10'una varan para cezaları ödeme, hatta ciddi oranda hisse satmaya zorlanma gibi risklerle karşı karşıya kalacaklar.

Dijital Piyasalar Yasası olarak adlandırılan düzenlemelere ilişkin tasarı yasalaşırsa, örneğin büyük teknoloji şirketleri, kullanıcıların önceden yüklenmiş yazılım ve uygulamaları kaldırmalarına engel olamayacak ya da işletme statüsündeki kullanıcıların bilgilerini onlarla rekabet etmek için kullanamayacak.

Bu düzenleme ayrıca internet platformlarını yasa dışı, yanıltıcı ya da rahatsız edici içerikler konusunda daha fazla sorumluluk almaya zorlayacak. Şirketler reklamlar, arama motoru önceliklendirmesi ve tavsiyelere dair algoritmaların nasıl çalıştığı konusunda da daha şeffaf olmak zorunda kalacak.

Konut kredisi ne zaman çekilmeli? Kredi faizleri düşecek mi? Uzmanı açıkladı... Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Dünyanın en zengin adamıydı: Serveti 9 ayda 30 milyar dolar eridi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' açıklaması: Tam bir sefillik 'Devlet büyükleri Togg’u neden makam aracı olarak tercih etmiyor?'