Alman perakende sektörü iş ortamında görünüm olumsuz

Alman perakende sektöründe devam eden olumsuz hava, eylül ayında daha fazla bulutlanmaya başladı.

Haber Merkezi |

Ekonomik Araştırma Enstitüsü (ifo) tarafından düzenlenen bir ankete göre, perakende sektörü iş ortamı endeksi ağustos ayındaki eksi 23,1 puandan eksi 25,6 puana düştü.

Perakendeciler mevcut durumlarını biraz daha kötü olarak değerlendirdi ve önümüzdeki aylar hakkında daha karamsar bir tablo çizdi.

ifo uzmanı Patrick Höppner, "Tüketiciler ekonomik politika ortamı konusunda tedirgin. Bu, 2024'ün geri kalanında özel tüketici harcamalarında daha fazla dinamik büyüme beklenemeyeceği anlamına geliyor." dedi.

Otomobil bayileri ve mobilya perakendecileri, belirgin şekilde daha az elverişli bir iş durumu bildirdi. Giyim, mobilya ve döşeme satıcıları ile kendin yap mağazaları, iş durumunu perakende sektörünün tamamından daha az elverişli olarak değerlendirdi. Buna karşılık, bisiklet ve gıda perakendecileri ile tüketici elektroniği perakendecileri iş durumlarında bir iyileşme bildirdi.

Ankete göre, daha az perakendeci fiyat artışı bekliyor; Personel alımı planlarında daha temkinliler.

"Öncelikle zorlu bir iş ortamında, perakendeciler fiyat artışları için daha az fırsat görüyor. İstihdam da kısa vadede artmak yerine düşecek." diyen Höppner'a göre, birçok perakendeci stoklarının çok yüksek olduğunu düşünüyor ve mal siparişlerini azaltmayı planlıyor.

İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Türkiye, rekabetçilik endeksinde son beş yılda geriledi Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde