ABD'den iki Avrupalı şirkete izin çıktı

ABD iki Avrupalı şirketin Venezuela'dan ham petrol ithal etmesine izin verdi.

Haber Merkezi | Reuters |

Avrupa ülkeleri Rusya'dan aldıkları petrol miktarını azaltmak için adım atarken, İtalyan petrol şirketi Eni ENI.MI ve İspanyol Repsol REP.MC, Rus petrolünde öngörülen arz düşüşünü telafi etmek için gelecek aydan itibaren Venezuela'dan petrol ithal etmeye başlayabilir.

Beş kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre Eni ve Repsol'ün ithalatı yüksek hacimde olmayacak ve bir kaynağın verdiği bilgiye göre petrol fiyatları üzerindeki etkisi sınırlı olacak.

Ukrayna'yı işgali nedeniyle başlıca enerji tedarikçileri Rusya'ya yaptırım başlatan Avrupa ülkeleri, petrol ithalatını azaltmak için geçen hafta anlaştı.

Kaynakların verdiği bilgiye göre ABD, Venezuela'nın bu iki şirkete olan borçlarına karşılık petrol ihraç etmesine geçen ay içinde izin verdi. Böylece petrol ihracatı iki yıl önce Washington'un Venezuela'ya karşı yürürlüğe soktuğu yaptırımlara takılmayacak.

Sıfır otomobil fiyatlarına zam geldi: İşte marka marka güncel fiyatlar... Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Şirket aracı ile yapılan aşırı hız işten çıkarma sebebi sayılıyor! Kepenk indiren şirket sayısı artıyor! Üç yılda 79 bin 485 şirket kapandı Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasına yeni sistem geliyor: İşte detaylar... Doğal gaza ekimde zam gelecek mi? BOTAŞ'tan açıklama