ABD'de işsizlik sigortası başvuruları beklenmedik şekilde düştü

ABD'de işsizlik sigortasından yaralanmak için ilk kez başvuruda bulunanların sayısı 12 Ekim haftasında beklenmedik bir şekilde düştü. Ancak Helene ve Milton Kasırgalarının işgücü piyasası resmini belirsizleştiren etkileri nedeniyle yakın vadede yüksek kalabilir.

Haber Merkezi |

Çalışma Bakanlığı verilerine göre, ilk başvurular 12 Ekim haftasında 19 bin azalarak mevsimsellikten arındırılmış verilerle 241 bine düştü.

Ekonomistler başvuruların 260 bin olacağını tahmin ediyorlardı. Eylül ayı sonunda Florida'yı ve ABD'nin Güneydoğu bölgesinin büyük bir bölümünü harap eden Helene felaketine atfedilen tazminat talepleri bir önceki hafta son bir yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

Helene nedeniyle yapılan başvurulardaki düşüşün, Helene'den haftalar sonra Florida'yı vuran Milton nedeniyle beklenen tazminat talepleri ile dengelenmesi muhtemel.

İşsizlik sigortası almaya devam edenlerin sayısı 5 Ekim'de sona eren haftada 9 bin artarak mevsimsellikten arındırılmış 1,867 milyona yükseldi.

Bodrum dünyanın en iyileri arasında! Ünlü seyahat dergisi paylaştı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Fırsatçılar kayıt dışı telefonda yasağı delmenin yeni yolunu buldu Her aileye bir finansal danışman mı atanacak? Yetkili isimden yeşil ışık... Türkiye'nin en zengin şehirleri belli oldu! Liste açıklandı: İşte zirvenin sahibi... Satmayıp kiraya da vermeyince devlet boş eve el koydu! Yasa ilk kez uygulandı