ABD enflasyon verisi beklentileri aştı

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 2,4 ile beklentilerin üzerinde arttı. Para piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kasımda 25 baz puan faiz indirmesi beklentileri arttı.

Haber Merkezi |

ABD'de tüketici fiyatlarında artış eylül ayında beklentilerin üzerinde çıktı. Yıllık enflasyon yüzde 2,5 olan ağustos ayına göre gerilese de, yüzde 2,3 olan beklentilerin üzerinde yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

Tüketici fiyatları eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Beklenti yüzde 0,1 artış olacağı yönündeydi.

Eylül ayında çekirdek enflasyon ise, yıllık yüzde 3,3 olarak gerçekleşti. Enerji ve gıda hariç fiyatlar bir önceki aya göre, yüzde 0,3 arttı. Beklenti, yüzde 0,2 artış olacağı yönünde oluşmuştu.

Enerji fiyatları eylül ayında yüzde 1,9 gerilerken, gıda fiyatları ise yüzde 0,4 yükseldi.

Eylülde reel ortalama hafktalık kazançlar yüzde 0.1 düştü.

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak