'Harry Potter'ın 'Profesör Minerva McGonagall'ı, Oscar ödüllü oyuncu Maggie Smith hayatını kaybetti

'Harry Potter'ın 'Profesör Minerva McGonagall'ı Maggie Smith, 89 yaşında hayata veda etti. Oyuncu, 1969 yapımı 'The Prime of Miss Jean Brodie' filmindeki 'Jean Brodie' rolüyle de 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar kazanmıştı

Haber Merkezi |

Harry Potter filmlerinde Profesör Minerva McGonagall karakterini canlandıran ve ITV'nin sevilen dizisi Downton Abbey'de Grantham Kontesi rolüyle milyonlarca kişiye ulaşan efsanevi İngiliz aktris Dame Maggie Smith 89 yaşında hayatını kaybetti.

Haber, Smith'in menajeri ve ailesi tarafından doğrulandı.

Oğulları Toby Stephens ve Chris Larkin tarafından yapılan açıklamada, "Dame Maggie Smith'in ölümünü büyük bir üzüntüyle açıklıyoruz. Kendisi bu sabah erken saatlerde hastanede huzur içinde vefat etmiştir" denildi.

"Bu vesileyle Chelsea ve Westminster Hastanesi'nin harika personeline son günlerinde gösterdikleri özen ve sonsuz nezaket için teşekkür etmek istiyoruz. Tüm nazik mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyor ve şu anda mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ediyoruz."

Smith, 1969'da The Prime of Miss Jean Brodie ile Oscar ve 1978'de California Suite ile yardımcı kadın oyuncu Oscar'ı kazanmıştı.

İstanbullular dikkat! Hava bir anda soğuyacak, tarih belli oldu Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Birleşik Krallık bu Türk yatırımını konuşuyor: 1 milyar sterlinlik yatırım İstanbul’dan daire fiyatına Roma'dan ev alınıyor 2024'te mi 2025 yılında mı emekli olunmalı? Özgür Erdursun yanıtladı