Dünyaca ünlü rapçi Puff Daddy'ye eski sevgilisi Cassie'den tecavüz suçlaması

Puff Daddy, P. Diddy gibi sahne isimleriyle tanınan ve Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesi bulunan rap müzik şarkıcısı Sean John Combs, Cassie sahne adıyla tanınan eski kız arkadaşı, R&B şarkıcısı Cassandra Ventura tarafından tecavüz ve seks amaçlı ticaretle suçlandı. Olay dünya medyasının gündemine bomba gibi düştü. Combs'un avukatı ise Türkiye'nin yakından tanıdığı bir hukukçu...

Haber Merkezi |

İngiliz yayın kuruluşu BBC tarafından görülen dava dilekçesinde, eski kız arkadaşı Cassandra Ventura (37), 10 yıl boyunca Sean John Combs’un (54) istismar ve şiddet döngüsüne hapsolduğunu öne sürüyor.

Combs ise iddiaları “saldırgan ve çirkin” olarak nitelendirerek reddetti ve eski sevgilisinin kendisinden para sızdırmak istediğini savundu.

Cassie sahne adıyla performans sergileyen bir R&B şarkıcısı ve dansçısı olan Cassandra Ventura, rap yapımcısının 10 yıl boyunca tecavüzüne ve şiddetine maruz kaldığını iddia ediyor. Ventura, suistimalin kendisi 19, Combs ise 37 yaşındayken başladığını belirtiyor.

"Hikâyemi anlatmaya hazırım"

Ventura dün yaptığı açıklamada "Sessizlik ve karanlık içinde geçen yılların ardından nihayet hikâyemi anlatmaya hazırım" dedi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Ventura’nın iddiaları arasında Combs tarafından erkek seks işçileriyle birlikte olmaya zorlanmak ve görüntülerinin kayıt altına alınması gibi suçlamalar da yer alıyor.

Şikâyete göre, Combs, Ventura'yı plak şirketi Bad Boy'a kaydettirmiş ve "savunmasız kadına uyuşturucu ve alkol vererek hayatını kontrol eden tehlikeli bağımlılıklara düşmesine neden oldu."

Davaya konu olayların eski ABD Başkanı Donald Trump’a ait olan New York’taki Trump International Hotel de olmak üzere muhtelif otellerde gerçekleştiği öne sürülüyor.

Çift 2005 yılında Ventura henüz 19 yaşındayken tanışmış ve 2018 yılında ayrılmıştı.

"Bariz bir şantaj"

Sean John Combs'un avukatı BBC News'e yaptığı açıklamada, Ventura'nın "ilişkileri hakkında zarar verici bir kitap yazma tehdidi altında" 30 milyon dolar talep ettiğini söyledi.

Combs'un avukatı Benjamin Brafman, iddia edilen talebin "bariz bir şantaj olarak kesin bir dille reddedildiğini" söyledi.

Brafman, "Sayın Ventura şimdi de Sayın Combs'un itibarını zedelemeyi amaçlayan asılsız ve çirkin yalanlarla dolu bir dava açmaya ve bir ödeme günü aramaya başvurdu" diye ekledi.

Brafman'a yanıt gecikmedi

ABD'nin en önemli savunma avukatlarından biri olarak görülen Brafman'a yanıt ise Ventura'nın avukatından geldi.

Doug Wigdor, Combs'un kendisine "onu susturmak ve bu davanın açılmasını önlemek için sekiz haneli bir ödeme" teklif ettiğini söyledi.

Wigdor, "Ventura bu çabaları reddetti ve sessizlik içinde acı çeken tüm kadınlara ses vermeye karar verdi" ifadesini kullandı.

Fotoğraf: Reuters/ Mahkeme çiziminde en solda görülen avukat Brafman. Hemen solunda ise Reza Zarrab bulunuyor.

Türkiye Brafman ismini yakından tanıyor

Combs'un avukatı Benjamin Brafman, Türkiye'nin tanıdığı bir isim. Zira Brafman, İran'a yönelik yaptırımları delmekle suçlanan ve itirafçı olarak savcılarla işbirliğine giden İran asıllı iş adamı Reza Zarrab'ın avukatlığını yapıyordu.

ABD'de "mafyanın avukatı" olarak bilinen Brafman'ın 2016 yılında Zarrab'dan 60 milyon dolar alacağı iddiaları gündeme gelmişti. 

Brafman, cinsel taciz iddiasıyla yargılanan eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın savunmasını da üstlenmişti.

Brafman'ın savunduğu isimler arasında Michael Jackson, Carl Kruger ve Jay-Z de bulunuyor.

iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer Türkiye, rekabetçilik endeksinde son beş yılda geriledi Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü?