‘Doğa’nın Gözyaşı’ Mudanya’da sahne aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Köy Tiyatroları Projesi çerçevesinde oluşturulmasına karşın oyunlarını Türkiye’nin farklı noktalarında sergileyen Kozak Yaylası’nın ''fıstık'' zengini olan Yukarıbey Köyü Kadınları bölgelerindeki altın madenlerine dikkat çekmek için yazdıkları ‘Doğa’nın Gözyaşı’ oyununu Mudanya’da sahneledi.

Ali Şahin |

ALİ ŞAHİN/BURSA
Bergama’nın Kozak Yaylası’ndaki Yukarıbey Köyü’nde yaşayan tarım emekçisi beş kadın tarafından oluşturulan tiyatro topluluğu, Kendilerinin yazdıkları "Doğanın Gözyaşı" adlı oyunu 6. Mudanya Kitap Fuarı’nın son gününde sahneledi. Mudanya Mütareke Meydanında hazırlanan alanda sahneye çıkan Kozak Yaylası’nın ''fıstık'' zengini olan Yukarıbey Köyü Kadınları bu oyunda definecilerin altın hırsına karşı yaşadıklarını anlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Köy Tiyatroları Projesi çerçevesinde oluşturulmasına karşın oyunlarını Türkiye’nin farklı noktalarında sergileyen topluluğun kendi coğrafyalarında yaşanan sorunları sanat yoluyla dile getirdiği oyunu izleyenlerin beğenisini kazandı. Oyunda bölge haklının yaşayış biçimlerine ve ‘fıstık’ ağaçlarının o bölge için önemine sıkça vurgu yapılırken pankartlarla da çevre vurgusu yapıldı.


Oyunun ardından Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, tiyatro ekibine teşekkür ederken günün anısına zeytin fidanı hediye etti.

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”