Sanal dünyada gezilecek görülecek yerler artıyor

FARUK ŞÜYÜN YAŞAM KEYFİ

Pera Müzesi’nin unutulmaz sergileri YouTube’da!

Pera Müzesi, sergilerinden bir seçkiyi YouTube kanalında sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Farklı dönemlerden ve coğrafyalardan isimleri bir araya getiren videolarda, sanatçıların yaşamı ve eserleriyle ilgili temel bilgilerin yanı sıra, üretimlerine etki eden toplumsal olaylar ve çalışma yöntemleri gibi az bilinen detaylar da yer alıyor. Frida Kahlo-Diego Rivera, Fernando Botero, Andy Warhol, Rembrandt, Goya ve Giorgio de Chirico sergilerinin yer aldığı dizi, Joan Miró ve Yıldız Moran ile devam edecek.

Öte yandan, Pera Müzesi, koleksiyon sergileri kapsamında düzenlediği etkinliklere Bizans ve Ortaçağ İslam tarihi uzmanı Koray Durak’ın 27 Mayıs Çarşamba günü YouTube kanalında canlı yayınlanacak konuşmasıyla devam ediyor.

Bu haber ve köşemizin diğer haberlerinin ayrıntıları için lütfen ekonomim.com/yasam-keyfi’ne geçiniz…

“İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí sergisi şimdi SSM web sitesinde

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), geçmiş sergilerinden zengin içerikleri kapsamlı seçkilerle dijital kanallarında paylaşıma açmaya devam ediyor. Müze, 20 Eylül 2008 - 1 Şubat 2009 tarihleri arasında Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirdiği İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí sergisini çevrimiçine taşıdı. İspanya’da bulunan Gala-Salvador Dalí Vakfı koleksiyonuna ait eserlerle vakıf dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğine sahip İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dalí, sanatçının yağlıboya tablo, çizim ve grafiklerinden oluşan geniş bir seçki sunmuş; açık kaldığı süre içinde 252 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti.

Yaşar Kemal Vakfı’ndan iki sanal sergi:

Yaşar Kemal Vakfı, 28 Şubat 2018 yılında aramızdan ayrılan Türk edebiyatının en önemli yazarlarından Yaşar Kemal’i iki sanal sergiyle anıyor. Yaşar Kemal Vakfı Arşivi’ne armağan edilen fotoğraflardan bir seçki olan “Yiğidin İyisi Sözünden Olur” ve fotoğraf sanatçısı Lütfi Özgünaydın’ın Yaşar Kemal’in edebiyat dünyasına yaptığı yolculukları fotoğrafladığı “Çukurova Bayramlığın Giyerken” sergileri vakfın sitesinde erişime açıldı.

İBB Şehir Tiyatroları’nda bu hafta

Koronavirüs salgını süresince önemli opera, bale ve tiyatrolar ile gösteri ve oyunları dijital olarak seyirciyle buluşturan İBB Şehir Tiyatroları’nın bu haftaki atölye, söyleşi ve oyun gösterimi programı açıklandı.

“Uluslararası Göç Filmleri Festivali” için geri sayım başladı

“Uluslararası Göç Filmleri Festivali” için geri sayım başladı. Milyonlarca göçmene kucak açan Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek festival, 14-21 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek. 50’dan fazla filmin gösterileceği festival; yerli ve yabancı sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ve akademisyenleri de konuk edecek.

Arter, haziran ayı boyunca “evden anlat”maya davet ediyor

COVID-19 salgınının yayılma riskine karşı alınan sağlık tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı olan Arter, Öğrenme Programı etkinliklerine çevrimiçi ortamda devam ediyor. Arter’in, her katılımcının evinde bulunan birer sanat yapıtını veya nesneyi diğer katılımcılara anlatmasını temel alan “Evden Anlat” başlıklı çevrimiçi buluşmaları, Haziran ayı boyunca her Pazartesi saat 19:00’da gerçekleştirilecek.

TEMA Vakfı, yeni telefon uygulaması “Doğa Kâşifi’ni tanıttı

TEMA Vakfı, arazi tahribatı, iklim değişikliği ve aşırı yararlanma nedeniyle gün geçtikçe azalan biyolojik çeşitliliğin önemi ve korunması gerektiğine dikkat çekmek amacıyla Uluslararası Biyoçeşitlilik Günü’nde yeni elektronik uygulaması ‘Doğa Kaşifi’ni tanıttı. TEMA Vakfı, bu akıllı telefon uygulaması ile, İstanbul’da yaşayan herkesin biyolojik çeşitliliğin temel bileşenlerinden olan ağaç ve çalılardaki çeşitliliği tanımasını ve türlerin teşhis edilmesini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Tüm yazılarını göster