“Karantina Nesli” gençlerin işsizlik sorununa çözüm aranıyor

Fatoş KARAHASAN Markalar & İçgörüler

COVID-19 toplumun tüm kesimleri için büyük sorunlar yaratmaya devam ediyor. Pandeminin gençlik üzerindeki etkisi de her geçen gün daha derinleşiyor. “Lockdown Generation” (Karantina Nesli) olarak adlandırılan günümüz gençliği çok büyük bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalmış durumda.

Genç yeteneklerin iş dünyasına katılması ve onlara fırsatlar sunulması için Nestlé’nin 2014’te oluşturduğu the Alliance for YOUth gibi işbirliklerine ihtiyaç var. The Alliance for YOUth 300 üyesi olan bir platform. Ortak çalışmalarla gelişen be platform, 2014’ten bugüne kadar gençlere 450 bin iş ve eğitim imkânı sundu.

Nestlé ve The Alliance for YOUth, bugünlerde pandemi döneminde çıkan sorunlara çözümler arıyor. Belirlenen yeni hedefler doğrultusunda projeler geliştiriyor.

300 bin yeni iş fırsatı

Nestlé ve the Aliiance for Youth, gençlere eğitim, staj ve ilk iş imkânı sunmak için geniş kapsamlı bir programa sahip. Öncelikli hedef, gençleri geleceğin toplumuna hazırlamak için onlara dijital ve çevre korumayla ilgili “yeşil” beceriler kazandırmak.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Nestlé Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge CEO’su Marco Settembri the Alliance for YOUth’un 2025’e kadar Avrupa, Orta Doğu ve Kuzay Afrika bölgesindeki gençlere 300 bin yeni iş fırsatı yaratacağını duyurdu. 300 bin yeni iş The Alliance for Youth’un 15 üyesi -Adecco Group, BT, Cargill, CEMEX, ENGIE, EY, Facebook, Firmenich, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce, Solvay, White & Case- tarafından yaratılacak

“Nestlé needs YOUth”

Nestlé, Nestlé needs YOUth (Nestlé’nin Gençlere ihtiyacı var) inisiyatifi çerçevesinde, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde. 20 bin ilk iş fırsatı ve 20 bin staj imkânı sunmayı hedefliyor. Kuruluş, 2013’te başlattığı bu program çerçevesinde bugüne kadar 26 bin staj ve eğitim imkânı sundu. 2012den beri Microsoft’la ortak yürüttüğü bir çalışmayla da fabrikalarındaki genç işçilere dijital konularda eğitimler veriyor.

Online eğitimlerle genç girişimcilere yol gösteriyor. Ayrıca, tarımdaki “agriprenurship” programıyla tarım alanında çalışan gençleri karbon sıfır bir ekonomi için hazırlıyor.

Mamut Art Project bu yıl “Hibrit”olarak düzenleniyor.

Mamut Art Project’in 2020 edisyonu, 27 Ekim, Salı günü yeni mekânı Yapı Kredi bomontiada'da başladı. Pandemi koşullarına uygun olarak tasarlanan yenilenen yapısıyla Mamut Art Project, iki farklı platformda 8 Kasım 2020 tarihine kadar ziyaret edilebiliyor

8 yıldır kesintisiz olarak bağımsız yeteneklere sergi alanı sunan, Mamut Art Project’te bu yıl 1.500 başvuru arasından seçilen 49 sanatçı yer alıyor.

400’e yakın eserden oluşan seçki, fiziksel mekânın yanı sıra internet üzerinden çevrimiçi platform da izlenebiliyor.

Yapı Kredi bomontiada’da ve çevrimiçi platformda sunulan işler arasında seramik, heykel, ahşap gibi üç boyutlu çalışmalar, video, animasyon, illüstrasyon, dijital, fotoğraf, kolaj, yerleştirme, sokak sanatı ve resim dahil olmak üzere farklı disiplinlerden çalışmalar var.

Sanatseverler bu sene değişen dünya koşulları, ekoloji, yeni form ve yapı arayışının ışığında; ses algısı, küresel sorunlar odağında insan gibi güncel konuların özgün yorumlarını deneyimleyebilecek.

Mamut Art Project’in 2020 jürisinde;

Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Programı Koordinatörü, sanatçı ve müzisyen Selçuk Artut;

Küratör, yazar ve SAHA Derneği Direktörü Çelenk Bafra, sanatçı

Aslı Çavuşoğlu; artSümer Galeri Kurucusu Aslı Sümer; OMM - Odunpazarı Modern Müze'nin kurucusu ve koleksiyoner Erol Tabanca yer aldı.

Mamut Art Project 2020 ile ilgili duyuruları takip etmek ve randevu almak için mamutartproject.com adresini ziyaret edebilir ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Kozmetik devinden gıda takviyesi yatırımı

Ülkemizin önemli kozmetik üreticilerinden Farmasi, “GMP İyi Üretim Uygulamaları” standartlarına uygun olacak yeni gıda takviyesi tesisinde 2021 başında tam kapasiteyle üretime geçmeyi planlıyor.

Farmasi kozmetik ve sağlık sektöründe 70 yıllık deneyimi olan bir kuruluş. 2010 yılında doğrudan satış sistemine geçen Farmasi, ürünlerini İstanbul Ömerli’deki 200.000 m² büyüklüğünde günlük 1.5 milyon üretimi 50 milyon adet dolum kapasitesi olan fabrikasında üretiyor. 5 kıtada 125 ülkeye ihracat yapıyor.

Farmasi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tuna, hazırlıklarını COVID-19 salgınından önce yaptıklarını, pandemiyle gıda takviyesi ürünlerine ihtiyacın arttığını belirtiyor. İlk aşamada öğün yerine geçen “shake”ler; atıştırmalıklar; tazeleyici düşük kalorili içecekler, çaylar, sıvı kolajen gibi ürünler var. Farmasi gıda takviyesi olanında da iddialı. Hedef üç yıl içinde 100 çeşit ürüne ulaşmak.

Tüm yazılarını göster