Berlinli galerici Michael Schultz, 2017 yılında dünyaca ünlü küratör Christoph Tannert’in dikkatini Türkiye’den bir sanatçıya çekti:
Christoph Tannert’le Ahmet Güneştekin’in yolu Schultz’un tanıştırmasıyla kesişse de, 7-8 yıl önceki tanışma, onları 2024 yılında “Kayıp Alfabe” sergisi projesinde buluşturdu.
Ahmet Güneştekin’in 350’ye yakın heykel, enstalasyon, video, seramik ve diğer farklı disiplin sanat eserlerinden oluşan, hazırlığı 2 yıl süren “Kayıp Alfabe” sergisine Christoph Tannert küratör olarak imza attı.
Tannert, serginin kitapçığındaki yazısında Ahmet Güneştekin’in şu sözlerine yer verdi:
Tannert, yazısında Güneştekin ve eserleriyle ilgili şu yorumu yaptı:
Tannert, kitapçıktaki yazısında Ahmet Güneştekin’i şöyle tanımladı:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da serginin açılışında, sergiye ev sahipliği yapan “Artİstanbul Feshane” üzerinde durdu:
Feshane’nin hemen doğusundaki 19. yüzyıldan bugüne uzanan izleriyle dikkatleri çeken bir başka alanı daha ekleyeceklerini bildirdi:
İmamoğlu, sergi kitapçığındaki yazısında da bu konuya işaret etti:
İmamoğlu, yazısında Güneştekin’in “Kayıp Alfabe” sergisini de şöyle irdeledi:
Güneştekin’in “Kayıp Alfabe”de insanlığın ortak değerlerini odağına alırken kendi köklerine de sadık kaldığını vurguladı:
Kurulumu 30 gün süren “Kayıp Alfabe” sergisi 20 Temmuz 2025’e kadar sürecek ve ücretsiz gezilebilecek…
Ahmet Güneştekin’in “Kayıp Alfabe” sergisini kaçırmayın…
Ahmet Güneştekin’in “Kayıp Alfabe” sergisinin ana sponsoru Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, sergi için hazırlanan kitaba önsöz yazdı.
Murat Ülker, Ahmet Güneştekin’in “Kayıp Alfabe” sergisinin, onun sanatıyla derinleşen anlam arayışını ve yeni hikayeler oluşturma çabasını gözler önüne serdiğini belirtti:
“Kayıp Alfabe” sergisinin Güneştekin’in sürekli kendini yenileyen tarzını ortaya koyduğunu vurguladı:
Ülker, Güneştekin’in Yıldız Holding için çok kıymetli eserler ürettiğini ifade etti:
Eserlerin sergilendiği adresleri paylaştı:
Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün önderliğinde geçen hafta İstanbul’da gerçekleşen buluşmaya katılanlar, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’i dinledi.
Buluşma öncesi sohbetlerde Ebru Özdemir’in Davos’ta (İsviçre) gerçekleşen World Economic Forum (WEF-Dünya Ekonomi Forumu) zirvesinde 21 Ocak 2025’te (bugün) “Engineering and Construction Industry Group” (Mühendislik ve İnşaat Sanayi Grubu) “Guvernötler Toplantısı”na başkanlık edeceğini öğrendim.
Sohbetlerin devamında Limak’ın Ebru Özdemir’in liderliğinde 10 yıldır sürdürdüğü “Mühendis Kızlar” projesini Davos gündemine taşıdığı bilgisini aldım.
Limak Holding, “Empowering the Next Generation of Women in STEM” (STEM Alanında Yeni Nesil Kadınları Güçlendirme) başlıklı önerisiyle Davos’ta akredite panel düzenleyen tek Türk şirketi oldu. Panelde mühendislik alanında kadınların rolü, geleceğin işgücü ve teknolojinin sektördeki etkisi gibi konular ele alınacak.
Davos’ta bugün ayrıca Suudi Arabistan’ın dünyada öne çıkan projelerinden NEOM’un oluşturduğu merkezde bir panel düzenlenecek. Paneli Londra merkezli danışmanlık şirketi Highgate’in kurucusu ve CEO’su Thomas Eymond-Laritaz yönetecek. Panelde Ebru Özdemir, NEOM CIO’su Dr. Manar AlMoneef ve Bank of America (BofA) Uluslararası Müşteri Stratejisi Başkanı Elif Bilgi Zapparoli konuşacak.
23 Ocak 2025 Perşembe günü öğlenden sonra Dünya Ekonomik Forumu’nda “Caspian Crossroads and Currents” (Hazar Kavşakları ve Akımları) paneli düzenlenecek. Panelde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Komisyonu’nun Uluslararası İşbirliklerinden Sorumlu Üyesi Josef Sikela ve Ebru Özdemir konuşmacı olarak masaya oturacak. Panelde Hazar Bölgesinin jeostratejik açıdan önemi ele alınacak. Bölgenin potansiyelinin en üst düzeye çıkarılması için gereken adımlar üzerinde durulacak.
Limak Holding Kurucusu Nihat Özdemir aradı, Suriye’deki yeni yönetimin Türkiye’ye uyguladığı gümrük vergisiyle ilgili son durum bilgisi verdi:
Özdemir, Suriye’ye çimento ihraç fiyatıyla ilgili de bir düzeltme yaptı: