Gençlerimizi yeterince tanıyor muyuz? Bana göre “hayır” ama herkesin, her kesimin kendince bir “kanaati” var. Aynı anda çok iş yaptıkları, çok ekranlı yaşadıkları için olsa gerek, gençler 1 günü daha uzun hissediyorlar.
Yemek yerken ders çalışmak, alışveriş yaparken atıştırmak gibi birden fazla eylemi bir arada gerçekleştirme davranışları belirgin olarak gözlemleniyor.
Harçlıklarının %22’sini giyime harcıyorlar. En sevilen markalar sorulduğunda ilk 10 markanın 8’ini giyim markaları oluşturuyor. Kişisel bakım ve spor aktiviteleri ise yaz aylarında üçüncü veya dördüncü büyük harcama kalemi olarak belirtiliyor.
Araştırma; gençlerin yabancı marka gibi bir saplantıları olmadığını da gösteriyor. En sevdikleri markalar sıralamasında ilk 10 markanın 4'ü Türkiye’den…
Gençlere sosyalleşme alanı olarak en çok nereleri tercih ettikleri de soruldu. Buna göre gençlerin %55’i AVM’leri tercih ediyor, %53 ise açık havada sosyalleşmeyi…
12-19 yaş aralığındaki gençlere bazı ifadelere ne derece katılıp katılmadıkları da soruluyor. Böylelikle onların çeşitli konulara bakış açıları belirlenmiş oldu. Bu kapsamda “ailemin değerlerini hiçbir zaman göz ardı etmem” ifadesine katılan gençlerin oranı %72 olarak görüldü. Bu da gençlerin aile değerlerine oldukça önem verdiklerini ortaya koyuyor.
EMOJİ DİLİYLE İLETİŞİM GÜCÜ
Gençlerin %74’ü Instagram’da gizli hesap kullanıyorlar. Bir nevi takipçilerini kendileri seçmek ve mahremiyetlerini korumak istiyorlar. Emojiler kuşkusuz gençlerin en sık kullandıkları ifade araçları…
Ipsos 360’ Teens Pulse Araştırması gibi çalışmaları daha sık yapalım ve şu anlı şanlı üniversitelerimizin sosyoloji kürsülerini biraz sahaya indirelim. En değerli varlığımız gençlerimizi daha yakından tanıyalım ki onlarla daha iyi bir yarın inşa edebilelim