Ayvansaray Üniversitesi’ne 4 asırlık kampüs kazandırdı

KERİM ÜLKER Perde Arkası

Bu yıl eğitim sektöründe yapılan en önemli satın almayı Doğa Sigorta yaptı. İstanbul'un en genç eğitim kurumlarından olan Ayvansaray Üniversitesi'ni devralan Doğa Sigorta, şimdi de sahibi olduğu 2 kampüse bir yenisini daha ekledi. Doğa Sigorta CEO'su ve Ayvansaray Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Kırmızı, yeni döneme yönelik planlarını ve projelerini DÜNYA'ya anlattı. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi'nin 2009 yılında Plato Meslek Yüksekokulu'na bağlı 4 program ile eğitim hayatına başladığını söyleyen Kırmızı, “Şu anda Balat ve Yenibosna Yerleşkeleri'nde mühendislikten iletişime, sağlıktan turizme birçok alanda 60 ön lisans programı, 21 lisans, 16 lisansüstü programı ile akademik hayatına devam ediyor. 4 bin 900 öğrencinin eğitim gördüğü Ayvansaray Üniversitesi'ni daha da büyütmek amacıyla İstanbul'un göbeği olarak nitelediğimiz Kazlıçeşme'deki kampüsü devraldık. Bu yapı, 17'nci yüzyıl dönemine ait ve geniş bir yeşil alana sahip. Amacımız daha geniş, daha yeşil daha keyifli bir eğitim fırsatı sunan bir alan oluşturmak” dedi. Ayvansaray Üniversitesi'nin yeni kampüsü 25 bin metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 50 bin metrekarelik alana sahip. Kırmızı, “Yeni kampüste otopark, spor salonları ve sahaları, tarihi ve zengin bir kütüphane ve kültür sanat alanları yanı sıra kafeterya ve sosyal alanları mevcut. Bu yeni yeri alırken özellikle sinema, tiyatro, alışveriş ve iş merkezlerine de yakın olmasını, öğrencilerimizin sosyal çevreye de yakın olmasına özen gösterdik” diye konuştu.

"Şirketlerimiz de öğrencilere destek olacak”

Üniversiteyi, Doğa Sigorta ve bünyesinde barındıran şirketler ile entegre ettiklerini anlatan Nihat Kırmızı, “Ayvansaray Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı olarak hem de Kırmızı Ailesi ve Doğa Sigorta, Doğa Hospital, Mesleğim Eğitim Kurumları gibi sektöründe güçlü şirketlerin desteğiyle tüm imkanları seferber ettik. Gençlerimizin eğitimine şirketlerimiz vakıf mantığıyla destek verecek. Ayrıca mezun olacak öğrencilerimiz de şirketlerimizde iş fırsatına sahip olacak. En önemlisi de mezun olanların iş kaygısı taşımaması. Bizler onları geleceğe hazırlıyoruz. Bir anlamda geleceklerini sigortalatmamız gerek” dedi.

Basketbolün efsanesi antrenör yetiştirecek

Kendisi de Galatasaray kulübünün üyesi olan Doğa Sigorta CEO'su Nihat Kırmızı, bu alanda da yaptığı sponsorluklarla tanınıyor. Şirket, sarı kırmızılı kulübün basketbol takımının isim sponsoru. Üniversitenin Mütevelli Heyeti üyelerinden biri de Türk basketbolunun efsane isimlerinden Harun Erdenay. Ünlü basketbolcu yeni öğrenim dönemiyle birlikte öğretime başlayacak olan Spor Bilimlerinde, Antrenörlük, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği bölümünde görev alacak. Bir dönem Basketbol Milli Takım kaptanlığı, Basketbol Milli Takım Menajerliği, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanlığı, FIBA Avrupa Basketbol Fed. Yön. Kur. Üyeliği gibi görevler de yapmış olan Erdenay, genç antrenör ve yöneticiler yetişmesi için çalışacak isimler arasında yer alacak.

Tüm yazılarını göster