Selim Yaşar, koronavirüse yenik düştü

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar, COVID-19 nedeniyle 65 yaşında hayata veda etti.

Haber Merkezi |

NİHAT DELİBAŞI

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar (65) vefat etti. Selim Yaşar’ın tatil için gittiği Dubai’de yakalandığı COVID- 19 pandemisine bağlı gelişen ani rahatsızlık nedeniyle vefatı ailesi, yakınları ve sevenlerini üzüntüye boğdu. 2015’ten bu yana Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdüren Mustafa Selim Yaşar’ın vefatı İzmir iş, siyaset ve spor camiasında da üzüntüyle karşılandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Selim Yaşar’ın cenaze töreni, önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

1956’da İzmir’de doğan Selim Yaşar, 1976’da  Paris-Academi Arqueille Sorbonne, 1980’de NYU Üniversitesi ve 1981 New York-Pace Üniversitesi İşletme-Finans bölümünden mezuniyetinin ardından iş hayatına Yaşar Dış Ticaret A.Ş.'de başladı. 1988-1996 yılları arasında Yaşar Holding A.Ş.’de yönetim pozisyonunda çeşitli görevlerde bulunan Selim Yaşar, 1993- 1995 yılları arasında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanlığı, 1995- 1997 yılları arasında ise Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2004-2009 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Selim Yaşar , İzmir Teknopark A.Ş., BDS İş Geliştirme Ltd. Şti. ve Yüzey İnşaat Taahhüt A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezi Aile Birliği Başkanlığı’nın yanı sıra birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev alan Selim Yaşar, Babası Selçuk Yaşar ile yaşadığı fikir ayrılıklarının ardından uzun süre ayrı kaldığı gruba 2015’te geri döndü. 2015’ten bu yana Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı görevini sürdüren Mustafa Selim Yaşar ayrıca, Yaşar Topluluğu iştiraklerinde yönetim kurulu başkanı, başkan vekili ve yönetim kurulu üyesi olarak görevlerini yürütüyordu.

"Zamansız kayıp"

Selim Yaşar’ın 1993- 1995 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı, 1995- 1997 yılları arasında meclis başkanlığını yürüttüğü Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, “Zamansız kayıp. Son derece üzgünüm. Bu lanet hastalığa bağlı kayıp üzüntümü daha da artırıyor. Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen ise Selim Yaşar’ın iş dünyasının sevilen, sayılan bir ferdi olduğunu belirterek, “Yönetim Kurulu ardından Meclis Başkanlığı dönemlerinde EBSO’ya, İzmir, Ege ve Türk iş dünyasına, sanayisine önemli katkıları oldu. Zamansız kaybından derin üzüntü duydum. Allah rahmet eylesin, ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından yayınladığı mesajda Selim Yaşar’ın vefatı dolayısıyla ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletirken, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de twitterdan yayınladığı mesajda Selim Yaşar'ın vefatını teessürle öğrendiğini belirterek başsağlığı dileklerini iletti. Karşıya Spor Kulübü de resmi sosyal medya hesabından Onursal Başkanları Selçuk Yaşar’ın oğlu Mustafa Selim Yaşar’ın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı