Bir yudum nostalji ‘Sevda Gazozcusu’
Birbirinden farklı aromalarıyla 130 çeşit gazozu tatma imkanı sunan Sevda Gazozcusu, dünyaya açılmaya hazırlanıyor.
Haber Merkezi |Merve YEDEKÇİ
Birbirinden farklı aromalarıyla 130 çeşit gazozu tadabileceğiniz tek adres Sevda Gazozcusu... Hem dünya hem Türkiye’den birçok sosyal medya fenomenin de uğrak noktası olan bu adres şimdi dünyaya açılmaya hazırlanıyor.
İstanbullular son dönemde yerli gazoz markalarını yeniden keşfetti. 70-80’li yıllarda “bana bir çay, çocuğa bir gazoz” kültürü vardı. O zaman her mahallede dolaşan gazoz arabaları gelişen teknoloji ve global markalara yenik düştü. Fakat Sevda Gazozcusu geriye kalan markaları tek bir çatı altında toplayarak meraklılarına o özlenen lezzetleri sunuyor.
Beykoz doğumlu 29 yaşındaki girişimci Mahmut Saklı, 2016 yılında ‘Türkiye’nin Yerel Gazoz Dükkânı’ sloganıyla yola çıkıyor ve yaklaşık 6 sene önce Vefa semtinde başlıyor yolculuğu. Önceleri Vefa Gazozcusu olan dükkanın ismi, yaşanılan patent problemi sonrası ‘Sevda Gazozcusu’ olarak değiştiriliyor ve Sevda Gazozcusu Vefa’nın ardından ikinci şubesini yaklaşık 3 yıl önce -bizim de ziyaret ettiğimiz- Balat semtinde açıyor.
HEDEFLER BÜYÜK
Osmanlı zamanından da üretimi devam eden bazı gazozlar Sevda Gazozcusu’nda raflardaki tazeliğini koruyor. Unutulmaya yüz tutmuş gazozları 6 yıldır meraklılarıyla buluşturan Saklı, gelecek hedeflerini de paylaşıyor: “Dükkanı ilk açtığımızda hedefimiz Türkiye’nin yerel gazozlarını tanıtmaktı. Daha sonra kendi gazozumuzu üretmeyi hedefledik. Bu iki hedefimizi de gerçekleştirdik. Sırada ‘özel konsept’ projemiz ile tüm dünyaya açılmak var.”
Proje detaylarını açıklamasa bile Saklı, bu yılın haziran-eylül arasında hayata geçirmeyi planladıkları bu özel konsept ile önce Türkiye ardından da tüm dünyaya açılacaklarının bilgisini veriyor. Hedefleri ise, 2030’a kadar Türkiye’de 81 ilde 100 şube, dünyada 10 ülkede 20 şubeye ulaşmak…
Sevda Gazozcusu’nu ziyaret etmenin de tam zamanı. Çünkü Mahmut Saklı, yazın yüksek sıcaklıkta gaz boşluğa düştüğü için asidi verimli şekilde alınamayan gazozların, kışın soğukta içimi sert olduğu için daha iyi tat alındığı tüyosunu veriyor.